26-01-2012

UNIVERZITETA CRNE GORE

 


POTPISAN MEMORANDUM O SARADNJI SA ZAVODOM ZA ZAPOŠLJAVANJE

 

Rektor Univerziteta Crne Gore Predrag Miranović i direktor Zavoda za zapošljavanje Zoran Jelić potpisali su danas u Rektoratu Memorandum o saradnji između te dvije institucije. Rektor je naglasio značaj Memoranduma za buduće zajedničko djelovanje Univerziteta i Zavoda. ,,Univerzitet će natojati da sa Zavodom sprovede iscrpnu analizu tržišta rada, kako bismo uskladili upisnu politiku Univerziteta i potrebe za odgovarajućim zanimanjima.  Isto tako, zajednički ćemo formirati nastavne planove i programe, kako bismo ih što više prilagodili potrebama tržišta. Na taj način, uvjeren sam, obezbijedićemo veću zaposlenost našim studentima, a tržište rada ćemo obogatiti kvalitetno obrazovanim kadrom u oblastima koje se identifikuju kao primarne', rekao je on i dodao da ozvaničenje saradnje sa Zavodom predstavlja i dokaz odgovornosti prema studentima i njihovom obrazovnom i profesionalnom razvoju.

Direktor Zavoda Zoran Jelić istakao je da će Zavod pružati podršku radu Službe za profesionalno savjetovanje na Univerzitetu. ,,Nastojaćemo da u skladu sa našim programima informisanja, savjetovanja i potsticanja karijernog razvoja mladih doprinesemo većem obimu i kvalitetu zapošljavanja mladih, te kao i do sada sprovoditi programe koji će omogućiti prilagođavanje strukture visokokvalifikovanih, nezaposlenih  lica potrebama tržišta rada', naglasio je on.

Memorandum o saradnji jedan je od rezultata TEMPUS projekta za razvoj cjeloživotnog učenja, ali i potrebe brižljivog kreiranja upisne politike i njenog usklađivanja sa tržištem rada.

 

 
Pratite nas
 • SPISAK PRINOVLJENIH PUBLIKACIJA ZA MJESEC septembar 2014.
  Univerzitetska biblioteka

 • Odbrana magistarskog rada
  kandidat Tijana Šofranac
  Fakultet za pomorstvo

 • Magistarski rad
  kandidat Vujičić Mihajlo
  Mašinski fakultet

 • Odbrana magistarskog rada
  kandidat Borko Lončar
  Pravni fakultet

 • Odbrana magistarskog rada
  kandidat Zoran Popivoda
  Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

 • Doktorska disertacija i Izvještaj Komisije za pregled i ocjenu doktorske disertacije
  kandidat mr Goran Šuković
  Prirodno-matematički fakultet

 • Doktorska disertacija i Izvještaj o ocjeni doktorske disertacije
  kandidat mr Tatjana Vujović
  Filozofski fakultet

Brzi linkovi
Aktuelni linkovi
     
eXTReMe Tracker