25.09.2017

Studiranje na Ekonomskom fakultetu privilegija odabranih

 
 

Svečani prijem nove generacije studenata Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, u prepunom amfiteatru „Montenegro“, označio je početak nove studijske godine u najstarijoj i najznačajnijoj visokoobrazovnoj jedinici Univerziteta Crne Gore. 

Dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Nikola Milović poželio je dobrodošlicu brucošima, 57. generaciji studenata, istakavši im da je misija fakulteta da od studenata, stvori ljude, profesionalce i intelektualce, koji se mogu ravnopravno uključiti u društveni i privredni život Crne Gore. 

Dekan Milović je ukazao na to da je ovogodišnja generacija studenata, prva generacija koja započinje studiranje po modelu 3+2+3, što predstavlja bolji i kvalitetniji način studiranja kroz praktična i teorijska znanja, čime je budućim svršenim studentima olakšano funkcionisanje i privređivanje u modernom poslovanju. 

Posebno je najavljena manifestacija „Dani brucoša“, koja ima za cilj da se studenti bliže upoznaju sa Ekonomskim fakultetom, profesorima i saradnicima, kao i sa studentskim organizacijama koje čine studenstki život ljepšim i bogatijim na različite načine. Na kraju svih planiranih događaja u okviru nedjelje posvećene brucošima, održaće se i tradicionalno Brucoško veče, u kome će budući studenti u neformalnoj atmosferi upoznati buduće profesore, saradnike i kolege. 

Takođe, dekan je naglasio da je u prethodnoj godini na poboljšanju infrastrukture Fakulteta uloženo više od 350.000€. Adaptirane su sale, ugrađena nova računarska oprema i interaktivne table, ozvučenje i video nadzor. U narednom periodu na fakultetu će se nastaviti sa ulaganjima i modernizacijom infrastrukture, kako bismo doprinijeli očuvanju statusa koji Ekonomski fakultet ima već dugi niz godina, ali i učiniti studiranje i boravak na fakultetu ljepšim i prijatnijim. 

 U svom pozdravnom obraćanju brucošima, dekan je čestitao početak važnog poglavlja u životima brucoša i istakao:  

„Današnjim ulaskom u akademski svijet, načinili ste pravi izbor, birajući instituciju sa prepoznatljivim studijskim programima uporedivim sa programima na istovrsnim institucijama na evropskom obrazovnom prostoru. Siguran sam da ćete, kao predstavnici ove institucije, nastaviti rad na onim putevima koje su prije vas gradile generacije školovanih studenata Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore" 

Dekan je, dajući do znanja brucošima da je studiranje ne Ekonomskom fakutetu privilegija odabranih, da na tom putu treba zidati kule od znanja i koračati samouvjereno stazama koje nam je odredila prošlost, zahtijeva sadašnjost i očekuje budućnost, poželio srećan i uspješan početak studija.   

Sudbina ovog Fakulteta je da bude prvi i najbolji, od danas i Vi postajete dio te sudbine, zaključio je dekan Milović.

 

 

 

 

Dokumenti

Pozdravni govor brucošima dekana prof. dr Nikole Milovića

Dani brucoša 2017.pdf


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

17.01.2018 Ekonomski fakultet

Prof. dr Božu Mihailoviću uručena nagrada Oktoih

DETALJNIJE

29.12.2017 Ekonomski fakultet

Spiskovi studenata po predmetima iz zimskog semestra studijske 2017/2018 godine

DETALJNIJE

25.12.2017 Ekonomski fakultet

Studenti posjetili Muzej novca na Cetinju

DETALJNIJE

14.12.2017 Ekonomski fakultet

Obavještenje

DETALJNIJE

14.12.2017 Ekonomski fakultet

Rezultati istraživačkog projekta Crne Gore i Slovenije

DETALJNIJE

13.12.2017 Ekonomski fakultet

Ekonomski fakultet punopravni član European Foundation for Management Development-EFMD

DETALJNIJE

12.12.2017 Ekonomski fakultet

Humanitarno filmsko veče na Ekonomskom fakultetu 13. decembra

DETALJNIJE

11.12.2017 Ekonomski fakultet

Potpisan Sporazum o saradnji sa Ekonomskim fakultetom u Banja Luci

DETALJNIJE

24.11.2017 Ekonomski fakultet

Kampanja "Pravo na zdravlje" na Ekonomskom fakultetu

DETALJNIJE

15.11.2017 Ekonomski fakultet

Održana konferencija "Podrška razvoju preduzetništva mladih"

DETALJNIJE