01.11.2017

V.f. rektora i predsjednik Upravnog odbora razgovarali sa rektorom Univerziteta umjetnosti iz Tirane o saradnji u oblasti umjetnosti


Vršilac funkcije rektora Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić i predsjednik Upravnog odbora prof. dr Duško Bjelica razgovarali su u Tirani sa rektorom Univerziteta umjetnosti Kastriotom Caušijem o mogućnostima daljeg unapređenja i razvijanja saradnje u oblasti umjetnosti i umjetničko-istraživačkog rada.

ImagePrvi koraci u saradnji sa Univerzitetom umjetnosti u Tirani načinjeni su u toku ljeta kada su profesori ove visokoškolske ustanove učestvovali na okruglom stolu o umjetničkom doktoratu koji je organizovan u okviru Ljetnje škole „Nova kultura doktorskih studija“, koju je u Kotoru organizovao Univerzitet Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom kulture Vlade Crne Gore. 

V.f. rektora prof. dr Danilo Nikolić i predsjednik UO UCG prof. dr Duško Bjelica su u razgovoru sa rektorom Caušijem istakli da je regionalno povezivanje univerziteta, razmjena nastavnika i studenata, a posebno naučna i saradnja na projektima i programima Evropske unije nužnost koju nameće sveprisutna internacionalizacija visokog obrazovanja.    

Prethodno su v.f. rektora i predsjednik UO UCG, na poziv organizacije „Argjiro”, prisustvovali svečanosti zatvaranja 11. međunarodnog festivala „Muzički susreti između dva svijeta“. Festival je zatvoren koncertom za klavir i violinu pod nazivom „Gdje klasična muzika srijeće tradiciju“ u izvođenju redovnog profesora Muzičke akademije Univerziteta Crne Gore mr Mirana Begića i albanske pijaninskinje Silve Skenderi.

Riječ je o događaju koji je okupio visoke zvanice iz političkog, kulturnog i javnog života, kao i predstavnike diplomatskog kora i druge zvanice iz Albanije i regiona.


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

24.05.2018 Rektorat

Crnogorska delegacija na ministarskoj konferenciji o visokom obrazovanju u Parizu

DETALJNIJE

24.05.2018 Rektorat

UCG preuzima predsjedavanje UNIADRION asocijacijom univerziteta 1. juna

DETALJNIJE

24.04.2018 Rektorat

Informator 2018/19. za buduće studente

DETALJNIJE

15.05.2018 Rektorat

Primjena prava intelektualne svojine značajna za poboljšanje investicionog ambijenta

DETALJNIJE

15.05.2018 Rektorat

Dvije sajamske nagrade za  Univerzitet Crne Gore

DETALJNIJE

14.05.2018 Rektorat

Dnevnik putovanja školskog broda "Jadran"

DETALJNIJE

11.05.2018 Rektorat

Upravni odbor UCG predložio upis za 3501 brucoša

DETALJNIJE

10.05.2018 Rektorat

Izazovi uspostavljanja prvog Naučno-tehnološkog parka u Crnoj Gori: Šansa za povezivanje nauke i biznisa

DETALJNIJE

09.05.2018 Rektorat

Predstavnici UCG na međunarodnoj konferenciji o plagijarizmu

DETALJNIJE

08.05.2018 Rektorat

Rektor i predsjednik Upravnog odbora posjetili Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja

DETALJNIJE