17.11.2017

Popović izabran za člana Upravnog odbora HEPA Europe


Dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore doc. dr Stevo Popović izabran je za člana Upravnog odbora HEPA Europe, koja predstavlja evropsku mrežu za promociju zdravlja kroz upražnjavanje tjelesne aktivnosti.

Popović je izabran na godišnjoj skupštini članova HEPA koja je danas održana u hotelu „Šeraton“ u Zagrebu. On je ujedno i jedini novi član u ovom tijelu, dok je ostalih 14 iz prethodnog saziva potvrdilo članstvo u drugom mandatu. Vanda Vendel-Vos iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje i okruženje iz Holandije izabrana je za predsjednicu Upravnog odbora, zamijenivši tako dosadašnjeg predsjednika Tomija Vasankarija iz Finskog instituta za istraživanje promocije zdravlja.

ImageHEPA Europe je mreža koja ima za cilj promociju zdravlja kroz upražnjavanje tjelesne aktivnosti među svim ljudima na području koje pokriva evropski odjeljak Svjetske zdravstvene organizacije, i to kroz praćenje i podržavanje povećanja učešća ljudi u tjelesnim aktivnostima i poboljšanje uslova kada su zdravi stilovi života u pitanju.

– Ovo je treća značajna pozicija u okviru evropskih organizacija na kojoj sam imenovan u 2017. godini. Pored članstva u Bordu direktora FIEP-a i članstva u recenzentskom panelu u okviru COST programa, učešće u budućem radu Upravnog odbora HEPA Evropa će mi, siguran sam pomoći da bolje pozicioniram, prije svega instituciju koju predstavljam, ali i svoje partnere i državu iz koje dolazim u daljim naučno-istraživačkim aktivnostima – rekao je Popović.

- Sa druge strane, istakao bih, da je članstvo u evropskim upravljačkim tijelima, prije svega velika čast, ali i veoma značajno kada su naše konkretne aktivnosti u budućnosti u pitanju, budući da ću biti na izvoru informacija, te biti u mogućnosti da adekvatno odgovorim na sve izazove koji će se pojavljivati pred nama u dolazećem vremenu – dodao je dekan Popović.

 

http://www.ucg.ac.me/objava/blog/1259/objava/11325-profesori-bjelica-i-popovic-na-godisnjoj-konferenciji-hepa-europe

 


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

13.04.2018 Rektorat

Zvanično otvorena XV Međunarodna naučna konferencija u oblasti sporta u Budvi

DETALJNIJE

03.04.2018 Rektorat

Čestitka Rektora Univerziteta Crne Gore za Dan studenata

DETALJNIJE

18.04.2018 Rektorat

Tatjana Stanovčić izabrana za dekana Fakulteta za turizam i hotelijerstvo

DETALJNIJE

15.04.2018 Rektorat

Uručena prizanja najboljima

DETALJNIJE

11.04.2018 Rektorat

Dani inženjera

DETALJNIJE

10.04.2018 Rektorat

Sajam američkih univerziteta

DETALJNIJE

10.04.2018 Rektorat

Radionica o finansijskom i administrativnom upravljanju H2020 projektima

DETALJNIJE

04.04.2018 Rektorat

Delegacija EMBL i EMBO predstavila programe za istraživače i studente iz Crne Gore

DETALJNIJE

04.04.2018 Rektorat

Prva zvanična posjeta delegacije Evropske svemirske agencije Crnoj Gori

DETALJNIJE

04.04.2018 Rektorat

Povodom Dana studenata Rektor se sastao sa predstavnicima Studentskog parlamenta

DETALJNIJE