Popović izabran za člana Upravnog odbora HEPA Europe




Popović izabran za člana Upravnog odbora HEPA Europe

Dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore doc. dr Stevo Popović izabran je za člana Upravnog odbora HEPA Europe, koja predstavlja evropsku mrežu za promociju zdravlja kroz upražnjavanje tjelesne aktivnosti.

Popović je izabran na godišnjoj skupštini članova HEPA koja je danas održana u hotelu „Šeraton“ u Zagrebu. On je ujedno i jedini novi član u ovom tijelu, dok je ostalih 14 iz prethodnog saziva potvrdilo članstvo u drugom mandatu. Vanda Vendel-Vos iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje i okruženje iz Holandije izabrana je za predsjednicu Upravnog odbora, zamijenivši tako dosadašnjeg predsjednika Tomija Vasankarija iz Finskog instituta za istraživanje promocije zdravlja.

ImageHEPA Europe je mreža koja ima za cilj promociju zdravlja kroz upražnjavanje tjelesne aktivnosti među svim ljudima na području koje pokriva evropski odjeljak Svjetske zdravstvene organizacije, i to kroz praćenje i podržavanje povećanja učešća ljudi u tjelesnim aktivnostima i poboljšanje uslova kada su zdravi stilovi života u pitanju.

– Ovo je treća značajna pozicija u okviru evropskih organizacija na kojoj sam imenovan u 2017. godini. Pored članstva u Bordu direktora FIEP-a i članstva u recenzentskom panelu u okviru COST programa, učešće u budućem radu Upravnog odbora HEPA Evropa će mi, siguran sam pomoći da bolje pozicioniram, prije svega instituciju koju predstavljam, ali i svoje partnere i državu iz koje dolazim u daljim naučno-istraživačkim aktivnostima – rekao je Popović.

- Sa druge strane, istakao bih, da je članstvo u evropskim upravljačkim tijelima, prije svega velika čast, ali i veoma značajno kada su naše konkretne aktivnosti u budućnosti u pitanju, budući da ću biti na izvoru informacija, te biti u mogućnosti da adekvatno odgovorim na sve izazove koji će se pojavljivati pred nama u dolazećem vremenu – dodao je dekan Popović.

 

http://www.ucg.ac.me/objava/blog/1259/objava/11325-profesori-bjelica-i-popovic-na-godisnjoj-konferenciji-hepa-europe

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.