Potpisan sporazum o saradnji sa Univerzitetom „Ismail Qemali“ iz Albanije




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Vršilac funkcije rektora Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić i rektor Univerziteta „Ismail Qemali“ iz Valone u Albaniji, prof. dr Roland Zisi, potpisali su sporazum o saradnji, polazeći od zajedničkog interesa o potrebi razvoja obrazovnog i naučnoistraživačkog rada, kao i širenja saradnje između dvije ustanove.

Osim v.f. rektora prof. dr Nikolića i rektora prof. dr Zisija, potpisivanju sporazuma prisustvovali su i predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore prof. dr Duško Bjelica, kao i prorektor Enkelejd Mehilli i profesori Kristofor Lapa i Aranit Gjipali sa Univerziteta „Ismail Qemali“.

Sporazum podrazumijeva, u zavisnosti od dostupnih fondova i interesa potpisnika, razmjenu istraživača, nastavnog i administrativnog kadra, razmjenu studenata na svim nivoima studija i zajedničke istraživačke aktivnosti.

Predviđeno je i učešće na seminarima i drugim akademskim susretima, posebni kratkoročni akademski programi, profesionalni razvojni programi, kao i druge oblasti u kojima je konkretna saradnja od zajedničkog interesa uspostavljena ili će biti razvijana.

Na oba univerziteta, kako je precizirano, biće određen službenik koji će razvijati i koordinirati specifičnim aktivnostima ili programima. Sporazum je oročen na pet godina sa mogućnošću produženja.

Saradnja između Univerziteta Crne Gore i Univerziteta „Ismail Qemali“ uspostavljena je prije pet godina kroz dva projekta iz oblasti pomorstva iz programa Tempus i Herd Maritime. Univerzitet „Ismail Qemali“ najveća je državna visokoobrazovna ustanova na jugu Albanije.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.