Prof. Radmila Vojvodić - rektor Univerziteta Crne Gore do 2020.
























Upravni odbor Univerziteta Crne Gore izabrao je jednoglasno redovnog profesora Radmilu Vojvodić za rektora Univerziteta Crne Gore za mandatni period  od 2017. do 2020. godine. Mandat rektora počinje 21. avgusta i trajaće tri godine.

Odluku o izboru rektora Upravni odbor je donio nakon sprovedene procedure, uz mišljenje Senata Univerziteta Crne Gore koje je pordžalo Razvojni program Univerziteta Crne Gore kandidata za rektora.

                     

 Radmila Vojvodić, rektor Univerziteta Crne Gore, redovan je profesor Fakulteta dramskih umjetnosti UCG,  pozorišni reditelj i dramski pisac. Univerzitetsku karijeru započela je na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu.  Uz umjetničku karijeru na nekadašnjem jugoslovenskom kulturnom prostoru, nastavila je da se bavi pedagoškim radom i na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju bila  jedan od inicijatora osnivanja Odsjeka za režiju. Za redovnog profesora Fakulteta dramskih umjetnosti izabrana je 2010. godine, od kada je birana za  dekana u dva mandata.  Bila je i član Savjeta za visoko obrazovanje, kao i Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore. Za rektora Univerziteta Crne Gore izabrana je 15. aprila 2014. godine. Autor je drama Princeza Ksenija od Crne Gore ( 1993), Montenegrini (1998), Montenegro blues (2005), Everyman Đilas (2013). Predstave koje autorski potpisuje učestvovale su i nagrađivane na mnogim nacionalnim i međunarodnim festivalima. Dobitnik je brojnih stručnih i društvenih priznanja i najviše državne – Trinaestojulske nagrade (1997) .



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.