28.04.2017

Svečano promovisani doktori nauka i najbolji studenti 2016/2017. godine


 Univerzitet Crne Gore promovisao je, povodom dana Univerziteta i 43. godine postojanja,  20 doktora nauka i uručio plakete za šest studenata koji su osnovne studije u akademskoj 2016/2017. završili sa najboljim uspjehom.

„Ovo je najbolja prilika da se kroz njihov uspjeh podsjetimo na plemenitu pripadnost Univerzitetu Crne Gore“, kazala je rektorka Univerziteta prof. Radmila Vojvodić, podsjećajući na zajedničku odgovornost integrisane akademske zajednice za napredak crnogorskog društva.  

„Ideal znanja i zahtjev za izvrsnošću ljudskog resursa, sa studentom u centru naše pažnje, bile su glavne vodilje sprovedenih, sveobuhvatnih sistemskih promjena i ostaju i za vrijeme pred nama, kroz primjenu i konstantno usavršavanje u praksi“, saopštila je rektorka Vojvodić.

Na svečanoj ceremoniji, ona je predstavila publikaciju „Reforma Reforme“, u kojoj je dat izvještaj Rektora za protekli jednogodišnji period koji se osvrće na sistemske promjene.

„Nakon tri godine sistematičnog procesa savladali smo presudnu razvojnu dionicu za unapređenje kvaliteta nastave i  naučnoistraživačkog rada. Očekujemo akreditaciju i upis po novom modelu studiranja, od 2017/18. godine, kako bismo nastavili sa harmonizacijom u Evropskom prostoru visokog obrazovanja i veoma zahtjevnom,  dugorčonom i strateški utemeljenom internacionalizacijom Univerziteta“, najavila je rektorka Vojvodić.

Uspješni rezultati koje smo postigli, dodala je, pokazuju da krize mogu biti pogodne tlo za strateške zaokrete i dobra dejstva i da od nas zavisi napredak naše institucije i razvojni optimizam.

„Vjerujem da ćemo se složiti da bezuslovno poštovanje pravnog sistema i standarda kvaliteta visokog obrazovanja, uz odgovornost i etičku dosljednost svih aktera akademske zajednice, jesu istinska okosnica našeg zdravog razvojnog ambijenta“, zaključila je rektorka Vojvodić.

Ona je podsjetila da su u, protekloj sedmici, Dani Univerziteta obilježeni prezentacijama naučnoistraživačkog i umjetničko-istraživačkog rada, kroz FLUID diyajn forum, Otvorene dane BIO-ICT Centra izvrsnosti, pokretanje akcije dobrovoljnog davanja krvi i kampanje „Krv nije voda“, društveno korisni rad studenata Fakulteta dramskih umjetnosti sa štićenicima Centra za djecu i mlade i zvaničnim otvaranjem Kancelarije za inovativno-edukativne usluge u saradnji sa Glavnim gradom, što je pouzdan korak u formiranju Karijernog centra Univerziteta Crne Gore.  

Predsjednik Odbora za doktorske studije Univerziteta Crne Gore prof. dr Zdravko Krivokapić se osvrnuo na rad na unapređenju i razvijanju sistema doktorskih studija na Univerzitetu Crne Gore.

„Imali smo jedan osnovni cilj““, kazao je on, “a to je da doktorske disertacije budu međunarodno uporedive i predstavljaju originalan naučni doprinos kandidata“.  On je i danas promovisane doktore nauka, mentore i članove akademske zajednice pozvao da zajedničkim djelovanjem postanu lider u regionu za doktorske studije, koje predstavljaju državni prioritet Crne Gore.

Među promovisanim doktorima nauka su Esad Tombarević, Mašinski fakultet, Ana Mugoša, Ekonomski fakultet, Radoica Luburić, Ekonomski fakultet, Tamara Đuričković, Ekonomski fakultet, Danilo Bojanić, Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, Predrag Živković, Filozofski fakultet, Nikša Grgurević, Fakultet za pomorstvo, Sanja Ćetković, Filološki fakultet, Marija Mijušković, Filološki fakultet, Milena Mrdak Mićović, Filološki fakultet, Sandra Vukasojević, Filološki fakultet, Branka Živković, Filološki fakultet, Milena Burić, Filološki fakultet, Nataša Jovović, Filološki fakultet, Milivoje Milanović, Građevinski fakultet,Jelena Pejović, Građevinski fakultet, Biljana Ivanović, Građevinski fakultet, Olga Vojičić Komatina, Filološki fakultet, Nataša Krivokapić, Filozofski fakultet i Miomirka Lučić, Filozofski fakultet.

Nagrađeni studenti sa uručenom plaketom Univerziteta Crne Gore, za završene osnovne studije sa najboljim uspjehom su Marija Markoč, Biotehnički fakultet, Luka Bulatović, Prirodno-matematički fakultet, Anton Đokaj, Prirodno-matematički fakultet, Jovan Ristić, Fakultet dramskih umjetnosti, Anđela Mićanović, Fakultet političkih nauka i Desanka Jauković, Filološki fakultet.


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

22.06.2018 Rektorat

Rektor i predsjednik Upravnog odbora na proširenoj rektorskoj konferenciji BiH

DETALJNIJE

20.06.2018 Rektorat

Konkurs za upis studenata 25. i 26. juna

DETALJNIJE

15.06.2018 Rektorat

Razgovarano o praksi studenata u Njemačkoj i Crnoj Gori  

DETALJNIJE

14.06.2018 Rektorat

Rektor Univerziteta Crne Gore otvorio MECO konferenciju

DETALJNIJE

08.06.2018 Rektorat

VII Međunarodna konferencija o ugrađenim računarskim sistemima

DETALJNIJE

08.06.2018 Rektorat

Usvojen predlog UCG: Na budžetu 3501 brucoš

DETALJNIJE

07.06.2018 Rektorat

Interni oglas za angažovanje u nastavi  za studijsku 2018/19. godinu

DETALJNIJE

06.06.2018 Rektorat

Forum i radionica: Uspostavljanje centara izvrsnosti u Crnoj Gori, u perspektivi integracija u EU

DETALJNIJE

05.06.2018 Rektorat

Jače povezivanje privrede i Univerziteta rezultira naukom u službi potreba modernog društva

DETALJNIJE

01.06.2018 Rektorat

Rektor UCG na naučnoj konferenciji o Procesu Zapadnog Balkana u Rimu

DETALJNIJE