Ekonomski fakultet - najbolja institucija za obrazovanje i edukaciju menadžera




Ekonomski fakultet - najbolja institucija za obrazovanje i edukaciju menadžera

Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore dobitnik je nagrade za najbolju instituciju za obrazovanje i edukaciju menadžera, koju dodjeljuje Asocijacija menadžera Crne Gore.

Na javni konkurs za izbor najuspješnijih menadžera i preduzetnika 2016. godine Asocijaciji menadžera Crne Gore pristiglo 156 predloga, od čega je prihvaćena 91 kandidatura.

Svečanost je organizovana u hotelu "Hilton" uz prisustvo brojnih zvanica među kojima su bili najuspješniji menadžeri u Crnoj Gori, predstavnici države, diplomatskog kora, lokalne uprave, privrede, nauke, kulture, poslovnih organizacija, te veliki broj  predstavnika medija.

Izbor najuspješnijih menadžera i preduzetnika godine dobio je podršku Vlade Crne Gore, Privredne komore, Unije poslodavaca i Savjeta stranih investitora.

U ime Ekonomskog fakulteta Univerzieta Crne Gore nagradu je primio dekan docent dr Nikola Milović, koji se zahvalio stručnom žiriju što je prepoznao doprinos koji su generacije profesora i studenata ovog Fakulteta decenijama davale razvoju države, a koji je nastavljen i tokom prethodne godine.

Tokom svog obraćanja dekan Milović se osvrnuo i na niz najznačajnijih aktivnosti koje su u proteklih godinu dana sprovedene na Ekonomskom fakultetu. 

" Fakultet je obnovio i značajno unaprijedio odnose sa dugogodišnjim partnerima uspostavio sporazume sa novim. Ove aktivnosti su omogućile obavljanje prakse naših studenata u partnerskim institucijama, a najbolji studenti se posredstvom zaključenih sporazuma i intenzivne komunikacije vrlo brzo zapošljavaju", kazao je dekan Milović. 

On je naveo da su toku su intenzivne aktivnosti na akreditaciji studijskih i implementacije novog nastavnog plana. "Time ćemo ne samo unaprijediti kvalitet studiranja, već ga i uskladiti sa potrebama tržišta rada, a svršeni studenti ekonomije i menadžmenta imaće i teorijsko i praktično znanje za novi sistem funkcionisanja i privređivanja u modernom poslovanju. Praksa gostujućih predavanja je zadržana, kao i razmjena studenata i nastavnog kadra", istakao je dekan Milović..

Zajedno sa Vladom Crne Gore, Ministarstvom održivog razvoja i Direkcijom javnih radova - Ekonomski fakultet je, dodao je Milović,  realizovao projekat prilagođavanja objekta Ekonomskog fakulteta za pristup i kretanje lica smanjene pokretljivosti i lica sa invaliditetom kojim smo još jednom pokazali društveno odgovorno poslovanje i senzibilitet koji ima naša instuticija.

Dekan je posebno istakao činjenicu da se za vrijeme 57. godina svog trajanja fakultet razvijao i pratio evropske trendove visokog obrazovanja, a samo podatak o 9 hiljada diplomiranih ekonomista, i 2 hiljade menadžera najbolje govori koliko je Ekonomski fakultet značajan za ukupan razvoj Crne Gore



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.