Počela kampanja Krv nije voda




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Rektorka Univerziteta Crne Gore prof. Radmila Vojvodić i direktorka Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore Gordana Rašović potpisale su Memorandum o saradnji koji je već otpočeo današnjom dobrovoljnom akcijom davanja krvi.

Akcija je pokrenuta pod simboličnim sloganom kampanje „Krv nije voda“, a u saradnji Univerziteta, Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore, kao i Zavoda za transfuziju.  

„Računam da će ovogodišnja akcija koju sprovodimo okupiti ne samo studente već i nastavnike i saradnike Univerziteta Crne Gore i sve nas koji činimo akademsku zajednicu“ , kazala je rektorka Vojvodić najavljujući dugoročni doprinos akademske zajednice dobrovoljnom davalaštvu krvi .

Svi zainteresovani studenti, univerzitetski nastavnici i administrativno osoblje mogu se pridružiti ovoj humanitarnoj akciji prijavom na mejlove komunikacijski.centar@ac.me, vesna.vukadinovic@ac.me i dejanlucic@ac.me 

Rektorka Vojvodić je dodala da kampanjom „Krv nije voda“,  Univerzitet nastoji da,mimo onoga što je tradicija porodičnog davalaštva krvi,  podigne svijest o važnosti humanitarnog rada, pogotovo na instituciji Univerziteta koji to i mora činiti po svojoj misiji.

 „Optimistični smo kada je u pitanju uspjeh naše saradnje, a kao dokaz tome je i današnja akcija, na kojoj je čak više od 50 studenata došlo da ponudi krv“,  saopštila je direktorka Zavoda za transfuziju krvi Gordana Rašović.

„Naš zajednički zadatak“, dodala je ona“, je da ubuduće svaki crnogorski student bude upoznat sa značajem dobrovoljnog davalaštva krvi za ukupan zdravstveni sistem jedne zemlje, jer upravo ono znači,pravovremeno obezbjeđivanje ovog lijeka humanog porijekla, za sve kojima je on neophodan“.

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore Sara Arriana Serhatlić je kazala da akcija ne bi bila tako uspješna bez pomoći studentskih predstavnika svih univerzitetskih jedinica koje su članovi Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore.

„Bilo je lijepo dati krv po prvi put, iskazati svijest o humanosti i doprinijeti zdravlju ljudi u Crnoj Gori“, zaključila je Serhatlić. 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.