Dobra saradnja UCG sa turskim univerzitetim




Dobra saradnja UCG sa turskim univerzitetim

Rektorka Univerziteta Crne Gore prof. Radmila Vojvodić razgovarala je danas sa ambasadorom Turske u Crnoj Gori Serhatom Galipom i direktorom turskog kulturnog centra „Yunus Emre“ Džihanom Ozdemirom o mogućnostima za unapređenje saradnje u oblasti obrazovanja.

Sagovornici su ocijenili da je saradnja Univerziteta Crne Gore sa turskim univerzitetima dobra i kada je u pitanju mobilnost i projektno naučno-istraživačka aktivnost, dok sa kulturnim centrom može biti dodatno unaprijeđena, između ostalog, i kroz zajedničke programe sa umjetničkim fakultetima Univerziteta Crne Gore.

Razgovarano je o mogućnosti pripreme plana stupendiranja crnogorskih studenata po strateškim oblastima kako bi oni, nakon studija u Turskoj, stečena znanja valorizovali u Crnoj Gori, i o mogućnostima izučavanja turskog jezika.

Tokom sastanka razgovarano je i o projektu izgradnje objekta Fakulteta dramskih umjetnosti na prostoru Univerzitetskog kompleksa - Akademija umjetnosti na Cetinju, koji predstavlja najveću investiciju koju Turska, posredstvom Agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA), realizuje u Crnoj Gori. Taj projekat vrijedan je između tri i 3,5 miliona eur



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.