Globalno umrežavanje naučnih novinara




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Udruženje naučnih novinara Crne Gore, čije je formiranje inicirano tokom radionice Univerziteta Crne Gore, postalo je član Svjetske federacije naučnih novinara.

U crnogorskom udruženju su predstavnici crnogorskih štampanih i elektronskih medija koji su krajem prošle godine bili  učesnici radionice “Izvještavanje o nauci na popularan način:  Kako, kada i zašto pisati medijske priče o istraživanju i akademiji”, sa uglednim predavačem, novinarom britanskog časopisa New Scientist Mićom Tatalovićem.

Radionica je, između ostalog, imala i za cilj umrežavanje novinara koji se bave ovom tematikom i povezivanja sa Univerzitetom u pogledu pružanja informacija. Dio je HERIC projekta “Poboljšanje komunikacionih kapaciteta Univerziteta Crne Gore“.

Zajedno sa novinarima, na radionici su razmatrani modeli popularisanja nauke, sagledavani su i aspekti komunikacije sa naučnicima i Univerzitetom Crne Gore, kao i potreba za većim međusobnim razumijevanjem usljed postizanja zajedničkog interesa, a to je popularisanje akademskih ili naučnih tema. 

Udruženje naučnih novinara Crne Gore  ima i blog  na kojem objavljuje informacije iz svijeta nauke. 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.