Rektorat

─îinjenicama protiv zloupotrebe podatakaReagovanje direktorice Sektora za finansije Univerziteta Crne Gore Veselinke Rašovi─ç na tekst „Od studenata uzeli sedam, na putovanja potrošili milion“, koji je objavljen u dnevniku Dan 4. februara 2017. godine, na naslovnici i u rubrici Povodi na 13. strani.


„Apsolutno su neta─Źni navodi iz teksta objavljenog u vašem listu, jer je novinar, propuštaju─çi da posveti du┼żnu novinarsku pa┼żnju temi koju obra─Ĺuje, koristio dokument pod nazivom Finansijski plan Univerziteta Crne Gore za 2016. godinu, odnosno akt kojim se predvi─Ĺaju, prethodno odobravaju i raspore─Ĺuju prihodi i rashodi u jednoj finansijskoj godini. Drugim rije─Źima, novinar je ono što je planirano zloupotrijebio i tretirao kao da je ostvareno u 2016. godini, što je materijalna greška. 

Ponavljamo, Univerzitet Crne Gore je u 2016. godini ostvario pozitivan finansijski rezultat i finansijski je stabilan. U odnosu na Finansijski plan, na koji se poziva vaš novinar, prihodi su ve─çi od planiranih 0,19 odsto (31.825.742,90 eura), a rashodi manji 9 odsto (29.255.643,73 eura). Sve navedeno, ukazuje na to da nije ta─Źna tvrdnja iz teksta da su rashodi premašili prihode, jer je prostim ra─Źunom evidentno da je situacija obratna, to jest da prihodi premašuju rashode. Napominjemo da ne znamo koji su motivi da vaš list, ne prvi put, tendenciozno i neta─Źno informiše javnost o finansijama Univerziteta Crne Gore, kao i da ─çe Finansijski izvještaj za 2016. godinu biti objavljen na sajtu Univerziteta Crne Gore naredne sedmice“.

Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print