Važno povezivanje naučnika i istraživača iz regiona




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Rektorka Univerziteta Crne Gore prof. Radmila Vojvodić razgovarala je danas sa rektorom Univerziteta u Nišu prof. dr Draganom Antićem i prorektorkom za međunarodnu saradnju prof. dr Vesnom Lopičić. Sastanku su prisustvovali i prorektorica za međunarodnu saradnju Univerziteta Crne Gore prof. dr Maja Baćović i predsjednik Naučnog odbora Univerziteta Crne Gore Vladimir Pešić.

Sagovornici su razgovarali o važnosti učešća u međunarodnim naučno-istraživačkim i institucionalnim projektima, navodeći i da je dosadašnja saradnja dvaju univerziteta u ovoj oblasti bila dobra i na obostrano zadovoljstvo.

Ocijenjeno je i da bi regionalna saradnja na naučno-istraživačkim projektima mogla biti bolja, jer se naučne i istraživačke zajednice na taj način međusobno povezuju i razmjenjuju znanja i iskustva.

Razgovarano je i o Regionalnoj platformi za saradnju u oblasti visokog obrazovanja i istraživanja, čiji je primarni cilj razvoj i promocija saradnje između 11 univerziteta sa prostora Zapadnog Balkana u prioritetnim oblastima, kao i priprema zajedničkih aktivnosti u oblasti doktorskih studija.

Sagovornici su ocijenili i da se projekat „Enhancement of HE Research Potential Contributing to Further Growth of the WB Region“, na kojem su osim Univerziteta Crne Gore i Univerziteta u Nišu uključeni i drugi regionalni i međunarodni partneri, dobro realizuje i da će doprinijeti poboljšanju položaja istraživača u partnerskim zemljama.  



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.