Predstavnici Univerziteta Crne Gore na TRAIN konferenciji




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Predstavnici Univerziteta Crne Gore učestvovali su na dvodnevnoj završnoj konferenciji projekta Train, na Univerzitetu u Beogradu, koja je okupila i predstavnike univerziteta iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, kao i resursnih ministarstava ovih zemalja.

Projekat "Train" ima za cilj da razvije novi kadar na univerzitetima Zapadnog Balkana, implementira i evaluira program treninga profesionalnog razvoja akademskog osoblja, usmjeren, prije svega, na buduće profesore i saradnike u nastavi.

Univerzitet Crne Gore obezbijedio je održivost projekta TRAIN kroz rad svojih centara, pa moduli poput metodologije naučno-istraživačkog rada, dizajna kurikuluma u visokom obrazovanju, pisanja projekata i pronalaženje šema za njihovo finansiranje kao i razvoj prezentacionih i komunikacionih vještina biće organizovani i ubuduće kroz aktivnosti centara Univerziteta Crne Gore.

Delegaciju Univerziteta Crne Gore na ovoj konferenciji činili su: prof. dr Maja Baćović, prorektor, prof. dr Vladimir Pešić, predsjednik Naučnog odbora, prof. dr Zdravko Krivokapić, direktor Centra za doktorske studije, prof. dr Aleksandar Vujović, direktor Centra za studije i kontrolu kvaliteta, doc. dr Sanja Peković i mr Filip Petrović, saradnici na projektu. 

Partneri ovog projektu su Univerzitet u Beogradu, Univerzitet u Novom Sadu, Univerzitet u Nišu i Univerzitet u Sarajevu. Finansijsku podršku za realizaciju projekta pružila je fondacija King Baudouin iz Belgije.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.