10.04.2017

Uskoro novi integrisani web portal Univerziteta

 
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
FB, TW, Linkedin, YouTube ...dodaj me
 

Radna verzija novog integrisanog web portala Univerziteta Crne Gore, koji bi u narednom periodu trebalo da zamijeni postojeći sajt UCG i heterogeni sistem sajtova univerzitetskih jedinica, centara, projekata i istraživačkih grupa, predstavljen je danas dekanima, direktorima, prorektorima, šefovima studijskih programa i direktorima centara u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru.

Novi integrisani web portal Univerziteta Crne Gore odgovaraće svim savremenim standardima u dizajnu, navigaciji, formi i sadržaju, a prije svega u upotrebljivosti, jer će biti izrađen u state-of-the-art ICT tehnologijama.

Uz moderan grafički i tehnički dizajn, novi portal imaće dobar prikaz na svim tipovima uređaja, udobnu navigaciju, višejezičnost, povezanost sa društvenim mrežama, kao i mogućnost pretrage.

Ovaj pristup, kako je saopšteno na prezentaciji, svojstven je univerzitetima u Evropskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama i značajno je ispred regiona. Između ostalog, ovo je i razvojna platforma koja će omogućiti nove servise, prvenstveno studentima.

Ključni cilj i dugoročna vizija ove aktivnosti je razvijanje komunikacione platforme ka unutrašnjoj i spoljnjoj javnosti, koja će omogućiti bolju vidljivost Univerziteta i njegovih jedinica, studijskih programa, centara, ali i istraživačkih timova i drugih aktera uključenih u nastavu, naučno-istraživački i umjetničko-istraživački rad.

Novi portal Univerziteta trebalo bi svim akterima da postane centralno mjesto za predstavljanje svoga rada, omogući interakciju i komunikaciju kao preduslov i garant kvaliteta rada, obezbijedi vizuelnu prepoznatljivost i jednostavnost kreiranja sadržaja, kroz bezbjedno aplikativno rješenje.

U uređivačkom smislu, funkcionisaće po sistemu uloga (dekan, prodekan, rukovodilac studijskog programa, nastavnik, rukovodilac centra) i privilegija (dozvoljenih operacija po ulogama). Činiće ga dva podsistema - Administrativno-nastavno-naučni i Komunikaciono-publikacioni.

Prvi podsistem odnosi se na administraciju jedinica, centara, studijskih programa, osoblja (opterećenje u nastavi, naučni radovi, projekti, oprema) i koncepcijski i funkcionalno sličan je nastavnom portalu iz kojega je nastao.Komunikaciono-publikacioni podsistem sastojaće se od objava i blogova koji će, osim tekstualnog, imati mogućnost multimedijalnog prikaza i linkovanja, kao i pridruživanja fajlova.


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

13.04.2018 Rektorat

Zvanično otvorena XV Međunarodna naučna konferencija u oblasti sporta u Budvi

DETALJNIJE

03.04.2018 Rektorat

Čestitka Rektora Univerziteta Crne Gore za Dan studenata

DETALJNIJE

18.04.2018 Rektorat

Tatjana Stanovčić izabrana za dekana Fakulteta za turizam i hotelijerstvo

DETALJNIJE

15.04.2018 Rektorat

Uručena prizanja najboljima

DETALJNIJE

11.04.2018 Rektorat

Dani inženjera

DETALJNIJE

10.04.2018 Rektorat

Sajam američkih univerziteta

DETALJNIJE

10.04.2018 Rektorat

Radionica o finansijskom i administrativnom upravljanju H2020 projektima

DETALJNIJE

04.04.2018 Rektorat

Delegacija EMBL i EMBO predstavila programe za istraživače i studente iz Crne Gore

DETALJNIJE

04.04.2018 Rektorat

Prva zvanična posjeta delegacije Evropske svemirske agencije Crnoj Gori

DETALJNIJE

04.04.2018 Rektorat

Povodom Dana studenata Rektor se sastao sa predstavnicima Studentskog parlamenta

DETALJNIJE