23.02.2018

Potpisan sporazum o saradnji sa Univerzitetom u Nici "Sofija Antipolis"

 
 

Rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić i potpredsjednik Univerziteta u Nici "Sofija Antipolis" prof. dr Žan-Kristof Marten /Jean-Christophe Martin/, koji je zastupao predsjednika Univerziteta u Nici "Sofija Antipolis" prof. dr Emanuela Trika /Emmanuel Tric/, potpisali su sporazum o saradnji, čime se institucionalizuje saradnja univerziteta iz Crne Gore i Francuske.

U delegaciji Univerziteta Crne Gore koja boravi u Nici su, osim rektora Nikolića, i predsjednik Upravnog odbora prof. dr Duško Bjelica i redovni profesor Mašinskog fakulteta prof. dr Milan Vukčević. Sastanku su prisustvovali i predsjednik Univerziteta Azurne obale /Université Cote d’Azur/ prof. dr Žan-Mark Gambodo /Jean-Marc Gambaudo/, potpredsjednik Univerziteta Nica Sofija Antipolis prof. dr Stefan Ngomai /Stéphane Ngomai/ i prof. dr Srđan Redžepagić, profesor Univerziteta Nica Sofija Antipolis.

Sporazum predviđa razmjenu univerzitetskih profesora i istraživača i njihovo učešće na konferencijama, simpozijumima i seminarima, prijavu zajedničkih naučno-istraživačkih projekata, kao i razmjenu dokumentacije o specijalizovanim programima i informacija o istraživačkim studijama.

Predviđene su i kratke recipročne posjete nastavnog i administrativnog osoblja, aktivnosti koje se odnose na istraživanje i primijenjena istraživanja, ali i na razmjenu studenata po studijskim programima uz obavezu poštovanja kriterijuma za prijem u te programe.

Na sastanku je dogovoreno da na studijsku 2017/2018. godinu bude produženo važenje izmjena Sporazuma o programu dvojnih diploma za dobijanje diplome bečelora u ekonomiji, i u poslovanju i administraciji na Univerzitetu u Nici „Sofija Antipolis“. Izmjene Sporazuma potpisane su u decembru 2012. godine i važile su do decembra 2017. godine. Osim dvojnih diploma bečelor u ekonomiji, biće razmotrena mogućnost za dobijanje takvih diploma i na drugim studijskim programima na Univerzitetu Crne Gore.

Takođe, sa predsjednikom Univerziteta Azurne obale prof. dr Žan-Mark Gambodoom dogovoreno je da u narednom periodu bude potpisan ugovor o saradnji Univerziteta Crne Gore i Univerziteta Azurne obale.


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

15.03.2018 Rektorat

Izbor dva dekana i direktora na Univerzitetu Crne Gore

DETALJNIJE

14.03.2018 Rektorat

Predstavljen program Kulturne rute Savjeta Evrope

DETALJNIJE

13.03.2018 Rektorat
Broj citatata istraživača sa UCG prema Google Scholar-u povećan za 31893 od jula 2017. godine. >>>

28.02.2018 Rektorat

Konkurs za objavljivanje univerzitetskih publikacija

DETALJNIJE

15.03.2018 Rektorat

Foto konkurs „Naša kulturna baština  – evropsko nasljeđe“

DETALJNIJE

15.03.2018 Rektorat

Societe Generale banka Montenegro podržala najbolje studente

DETALJNIJE

15.03.2018 Rektorat

Seminar o akademskom integritetu 21. marta  

DETALJNIJE

13.03.2018 Rektorat

Summer Job 2018

DETALJNIJE

24.02.2018 Rektorat

Pozvali Jovetića da posjeti Univerzitet Crne Gore

DETALJNIJE

23.02.2018 Rektorat

Crnogorski jezik dobio potvrdu lingvističke prepoznatljivosti

DETALJNIJE