23.02.2018

Potpisan sporazum o saradnji sa Univerzitetom u Nici "Sofija Antipolis"

 
 

Rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić i potpredsjednik Univerziteta u Nici "Sofija Antipolis" prof. dr Žan-Kristof Marten /Jean-Christophe Martin/, koji je zastupao predsjednika Univerziteta u Nici "Sofija Antipolis" prof. dr Emanuela Trika /Emmanuel Tric/, potpisali su sporazum o saradnji, čime se institucionalizuje saradnja univerziteta iz Crne Gore i Francuske.

U delegaciji Univerziteta Crne Gore koja boravi u Nici su, osim rektora Nikolića, i predsjednik Upravnog odbora prof. dr Duško Bjelica i redovni profesor Mašinskog fakulteta prof. dr Milan Vukčević. Sastanku su prisustvovali i predsjednik Univerziteta Azurne obale /Université Cote d’Azur/ prof. dr Žan-Mark Gambodo /Jean-Marc Gambaudo/, potpredsjednik Univerziteta Nica Sofija Antipolis prof. dr Stefan Ngomai /Stéphane Ngomai/ i prof. dr Srđan Redžepagić, profesor Univerziteta Nica Sofija Antipolis.

Sporazum predviđa razmjenu univerzitetskih profesora i istraživača i njihovo učešće na konferencijama, simpozijumima i seminarima, prijavu zajedničkih naučno-istraživačkih projekata, kao i razmjenu dokumentacije o specijalizovanim programima i informacija o istraživačkim studijama.

Predviđene su i kratke recipročne posjete nastavnog i administrativnog osoblja, aktivnosti koje se odnose na istraživanje i primijenjena istraživanja, ali i na razmjenu studenata po studijskim programima uz obavezu poštovanja kriterijuma za prijem u te programe.

Na sastanku je dogovoreno da na studijsku 2017/2018. godinu bude produženo važenje izmjena Sporazuma o programu dvojnih diploma za dobijanje diplome bečelora u ekonomiji, i u poslovanju i administraciji na Univerzitetu u Nici „Sofija Antipolis“. Izmjene Sporazuma potpisane su u decembru 2012. godine i važile su do decembra 2017. godine. Osim dvojnih diploma bečelor u ekonomiji, biće razmotrena mogućnost za dobijanje takvih diploma i na drugim studijskim programima na Univerzitetu Crne Gore.

Takođe, sa predsjednikom Univerziteta Azurne obale prof. dr Žan-Mark Gambodoom dogovoreno je da u narednom periodu bude potpisan ugovor o saradnji Univerziteta Crne Gore i Univerziteta Azurne obale.


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

15.03.2018 Rektorat

Izbor dva dekana i direktora na Univerzitetu Crne Gore

DETALJNIJE

20.03.2018 Rektorat

Međunarodna iskustva o jačanju akademskog integriteta

DETALJNIJE

19.03.2018 Rektorat

Seminar o akademskom integritetu 21. marta  

DETALJNIJE

19.03.2018 Rektorat

Konkurs za objavljivanje univerzitetskih publikacija

DETALJNIJE

15.03.2018 Rektorat

Foto konkurs „Naša kulturna baština  – evropsko nasljeđe“

DETALJNIJE

15.03.2018 Rektorat

Societe Generale banka Montenegro podržala najbolje studente

DETALJNIJE

14.03.2018 Rektorat

Predstavljen program Kulturne rute Savjeta Evrope

DETALJNIJE

13.03.2018 Rektorat
Broj citatata istraživača sa UCG prema Google Scholar-u povećan za 31 893 od jula 2017. godine. >>>

13.03.2018 Rektorat

Summer Job 2018

DETALJNIJE

24.02.2018 Rektorat

Pozvali Jovetića da posjeti Univerzitet Crne Gore

DETALJNIJE