23.02.2018

Potpisan sporazum o saradnji sa Univerzitetom u Nici "Sofija Antipolis"

 
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
FB, TW, Linkedin, YouTube ...dodaj me
 

Rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić i potpredsjednik Univerziteta u Nici "Sofija Antipolis" prof. dr Žan-Kristof Marten /Jean-Christophe Martin/, koji je zastupao predsjednika Univerziteta u Nici "Sofija Antipolis" prof. dr Emanuela Trika /Emmanuel Tric/, potpisali su sporazum o saradnji, čime se institucionalizuje saradnja univerziteta iz Crne Gore i Francuske.

U delegaciji Univerziteta Crne Gore koja boravi u Nici su, osim rektora Nikolića, i predsjednik Upravnog odbora prof. dr Duško Bjelica i redovni profesor Mašinskog fakulteta prof. dr Milan Vukčević. Sastanku su prisustvovali i predsjednik Univerziteta Azurne obale /Université Cote d’Azur/ prof. dr Žan-Mark Gambodo /Jean-Marc Gambaudo/, potpredsjednik Univerziteta Nica Sofija Antipolis prof. dr Stefan Ngomai /Stéphane Ngomai/ i prof. dr Srđan Redžepagić, profesor Univerziteta Nica Sofija Antipolis.

Sporazum predviđa razmjenu univerzitetskih profesora i istraživača i njihovo učešće na konferencijama, simpozijumima i seminarima, prijavu zajedničkih naučno-istraživačkih projekata, kao i razmjenu dokumentacije o specijalizovanim programima i informacija o istraživačkim studijama.

Predviđene su i kratke recipročne posjete nastavnog i administrativnog osoblja, aktivnosti koje se odnose na istraživanje i primijenjena istraživanja, ali i na razmjenu studenata po studijskim programima uz obavezu poštovanja kriterijuma za prijem u te programe.

Na sastanku je dogovoreno da na studijsku 2017/2018. godinu bude produženo važenje izmjena Sporazuma o programu dvojnih diploma za dobijanje diplome bečelora u ekonomiji, i u poslovanju i administraciji na Univerzitetu u Nici „Sofija Antipolis“. Izmjene Sporazuma potpisane su u decembru 2012. godine i važile su do decembra 2017. godine. Osim dvojnih diploma bečelor u ekonomiji, biće razmotrena mogućnost za dobijanje takvih diploma i na drugim studijskim programima na Univerzitetu Crne Gore.

Takođe, sa predsjednikom Univerziteta Azurne obale prof. dr Žan-Mark Gambodoom dogovoreno je da u narednom periodu bude potpisan ugovor o saradnji Univerziteta Crne Gore i Univerziteta Azurne obale.


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

24.05.2018 Rektorat

Crnogorska delegacija na ministarskoj konferenciji o visokom obrazovanju u Parizu

DETALJNIJE

24.05.2018 Rektorat

UCG preuzima predsjedavanje UNIADRION asocijacijom univerziteta 1. juna

DETALJNIJE

24.04.2018 Rektorat

Informator 2018/19. za buduće studente

DETALJNIJE

15.05.2018 Rektorat

Primjena prava intelektualne svojine značajna za poboljšanje investicionog ambijenta

DETALJNIJE

15.05.2018 Rektorat

Dvije sajamske nagrade za  Univerzitet Crne Gore

DETALJNIJE

14.05.2018 Rektorat

Dnevnik putovanja školskog broda "Jadran"

DETALJNIJE

11.05.2018 Rektorat

Upravni odbor UCG predložio upis za 3501 brucoša

DETALJNIJE

10.05.2018 Rektorat

Izazovi uspostavljanja prvog Naučno-tehnološkog parka u Crnoj Gori: Šansa za povezivanje nauke i biznisa

DETALJNIJE

09.05.2018 Rektorat

Predstavnici UCG na međunarodnoj konferenciji o plagijarizmu

DETALJNIJE

08.05.2018 Rektorat

Rektor i predsjednik Upravnog odbora posjetili Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja

DETALJNIJE