11.04.2017

Nagrade Centralne banke najboljim studentskim radovima


Povodom Dana Centralne banke Crne Gore,  danas je upriličena svečana dodjela Godišnje nagrade Centralne banke Crne Gore za 2017. godinu.  

Odlukom stručne komisije koju su činili istaknuti profesori univerziteta i eksperti CBCG, dodijeljene su nagrade za najbolji diplomski, magistarski i doktorski rad. U dvije od tri kategorije nagrade je osvojio Ekonomski fakultet. Dobitnicima je nagrade uručio guverner Centralne banke Crne Gore, dr Radoje Žugić.

U kategoriji za najbolji diplomski rad nagradu ravnopravno dijele Milica Vukčević za rad na temu "Rangiranje banaka na crnogorskom tržištu primjenom modela Analitički hijerarhijski proces" i Filip Ćirović za rad na temu "Sanacija banaka u skladu sa direktivama Evropske unije". Oba rada odbranjena su na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

U kategoriji za najbolji magistarski rad, nagradu je dobio Jovan Radunović za rad na temu "Analiza Hajekovog koncepta denacionalizacije novca", odbranjen na Fakultetu za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis Univerziteta Donja Gorica.

Za najbolji doktorski rad "Struktura kapitala u funkciji odlučivanja o merdžerima i akvizicijama" nagrađena je Ana Mugoša sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore. 

Tokom svečanosti, guverner Žugić je istakao da je ovo samo jedan segment društveno odgovornog poslovanja CBCG i da ovakvim i sličnim akcijama „ova institucija nastoji dati doprinos razvoju naučne misli i afirmaciji mladog stručnog kadra u Crnoj Gori, te promovisati vrijednost znanja, kao univerzalne kategorije, koja pojedincu omogućava napredak, a društvu u kome taj pojedinac djeluje prosperitet“.

Godišnja nagrada CBCG je ustanovljena 2007. godine sa ciljem stimulisanja razvoja  naučne misli i afirmacije mladog stručnog kadra u Crnoj Gori.


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

13.04.2018 Rektorat

Zvanično otvorena XV Međunarodna naučna konferencija u oblasti sporta u Budvi

DETALJNIJE

03.04.2018 Rektorat

Čestitka Rektora Univerziteta Crne Gore za Dan studenata

DETALJNIJE

18.04.2018 Rektorat

Tatjana Stanovčić izabrana za dekana Fakulteta za turizam i hotelijerstvo

DETALJNIJE

15.04.2018 Rektorat

Uručena prizanja najboljima

DETALJNIJE

11.04.2018 Rektorat

Dani inženjera

DETALJNIJE

10.04.2018 Rektorat

Sajam američkih univerziteta

DETALJNIJE

10.04.2018 Rektorat

Radionica o finansijskom i administrativnom upravljanju H2020 projektima

DETALJNIJE

04.04.2018 Rektorat

Delegacija EMBL i EMBO predstavila programe za istraživače i studente iz Crne Gore

DETALJNIJE

04.04.2018 Rektorat

Prva zvanična posjeta delegacije Evropske svemirske agencije Crnoj Gori

DETALJNIJE

04.04.2018 Rektorat

Povodom Dana studenata Rektor se sastao sa predstavnicima Studentskog parlamenta

DETALJNIJE