10.05.2017

Info dan o ukrcaju na brod i mobilnosti studenata

 
 

Na Pomorskom fakultetu Kotor održan je Info dan o pripremi za prvi ukrcaj i dosadašnjoj i budućoj mobilnosti studenata, rezultatima, iskustvima i daljim planovima. 

Na temu "Kako se pripremiti za prvi ukrcaj" govorio je Predrag Tomić, tehnički inspektor u kompaniji Bernard Shoulte iz Hamburga i Boro Lučić, kapetan duge plovidbe i vlasnik agencije Lučić Marine Services iz Herceg Novog.

Tomić je studente ukratko upoznao sa načinom apliciranja i mogućnostima zaposlenja u svojstvu kadeta na kompaniji čiji je predstavnik.

Neophodno je, ukazao je studentima, poznavati engleski jezik, što je imperativ za sve pomorce, prije svega u cilju što boljeg sprazumijevanja sa multinacionalnom posadom na brodu, te normalnog rada i funkcionisanja. On je istakao značaj pisanja CV-ija na pravi način, apelujući na pismenost i kulturu izražavanja, a sve u cilju prikazivanja sebe u najboljem svjetlu, dobijanja posla i daljeg napredovanja.

Kapetan Boro Lučić je  ukazao na obavezu ozbiljnosti, pristojnosti i posjedovanja uredne i kompletne pomorske dokumentacije kod apliciranja za posao. On je ukazao na obavezu stalnog napredovanja i učenja, upoznavanja sa stalnim promjenama i dešavanjima u svijetu pomorstva. Savjetovao im je da se preko interneta pretplate na određene časopise koji nisu skupi, te na knjige iz kojih mogu crpiti sva znanja i novosti u pogledu dešavanja i promjena u pomorstvu na međunarodnom polju. Kapetan Lučić je studentima prenio svoja dragocjena iskustva kao pomorca, te napravio paralelu biti kadet nekad i sad.

Studenti, učesnici programa mobilnost Dimitrije Čvorović, Marjan Damjanović  Dimitrije Čvorović prenijeli su svoja iskustva sa programa razmjene. Marjan Damjanović, student postdiplomskih magistarskih studija koji je na razmjeni na Fakultetu u Chiosu, Grčka se svojim kolegama obratio putem skajpa.

Oni su studentima prenijeli iskustva apliciranja, boravka i učenja na drugim institucijama, naročito podvlačeći značaj u sticanju novih iskustava, upoznavanja sa drugačijim načinom rada, te sa kolegama koji stiču slična znanja kao i oni.


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

12.01.2018 Rektorat

Dobra saradnja Univerziteta Crne Gore i Ministarstva kulture

DETALJNIJE

17.01.2018 Rektorat

Prof. dr Božu Mihailoviću uručena nagrada Oktoih

DETALJNIJE

17.01.2018 Rektorat
Otvoren konkurs za 16. generaciju polaznika Škole retorike. >>>

10.01.2018 Rektorat

Konkurs za učešće u studentskoj ljetnjoj školi CERN-a 2018.

DETALJNIJE

28.12.2017 Rektorat

Na svečanoj sjednici Senata nagrađeni najbolji studenti i Institut za biologiju mora

DETALJNIJE

27.12.2017 Rektorat

Rektor prof. dr Danilo Nikolić razgovarao sa ministarkom nauke dr Sanjom Damjanović

DETALJNIJE

22.12.2017 Rektorat

Igoru Pajoviću i Martinu Ćalasanu uručene nagrade za naučna dostignuća u 2017.

DETALJNIJE

21.12.2017 Rektorat

Poziv studentima za učešće na 10. takmičenju "Nelson Mandela World Human Rights Moot Court Competition"

DETALJNIJE

20.12.2017 Rektorat

Razgovarano o saradnji sa Univerzitetom u Ukrajini

DETALJNIJE

20.12.2017 Rektorat

Uspjeh košarkaša na međunarodnom turniru pozdravili Rektor i Predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore

DETALJNIJE