Za Univerzitet Crne Gore dvije nagrade




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Zbornik "Crnogorske studije kulture i identiteta" Fakulteta dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore dobitnik je priznanja za napredak u obrazovanju koji dodjeljuje Međunarodni podgorički sajma knjiga i obrazovanja.

Tu odluku donio je tročlani žiri u sastavu prof. dr Siniša Jelušić, prof. dr Slavica Perović i akademski slikar Marina Vešović.

U obrazloženju žirija navodi se da je Zbornik uspješan rezultat projekta Fakulteta dramskih umjetnosti „Umjetnička i medijska produkcija u funkciji stvaranja crnogorskog kulturnog identiteta“, koji je pomognut Programom podrške naučnoistraživačkim projektima, a finansirali su ga Ministarstvo nauke i Ministarstvo kulture, kao pionirski teorijski rad u ovoj oblasti.

Žiri je dodijelio još jednu nagradu izdanju Univerziteta Crne Gore. Riječ je o nagradi za najbolje opremljenu knjigu, kojom je nagrađeno dvojezično izdanje Univerziteta Crne Gore i Fondacije Petrović Njegoš „Francuski jezik i kultura u Crnoj Gori 1830-1914“, autorke Ivone Jovanović.

Univerzitet se na 12. Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja predstavio sa 80 izdanja, stručnih i naučno-istraživačkih publikacija iz različitih oblasti.  

Na štandu Univerziteta, osim univerzitetskih izdanja, svi zainteresovani, a posebno budući visokoškolci mogli su se informisati o studijama na Univerzitetu Crne Gore, studenstkom životu i obavezama, ali i o drugim informacijama o Univerzitetu. Za buduće brucoše pripremljen je i Informator sa ishodima učenja koji, oni koji nijesu uzeli svoj primjerak na sajmu, mogu preuzeti sa web portala Univerziteta.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.