07.04.2017

Memorandum saradnje Ekonomskog fakulteta i Cetinja

 
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
FB, TW, Linkedin, YouTube ...dodaj me
 

Dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore docent dr Nikola Milović i Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović, potpisali su danas Memorandum o saradnji između dvije ustanove.

Dekan Milović izrazio je zadovoljstvo posjetom Prijestonici Cetinje, koja je, kako je istakao, kulturni, istorijski, duhovni i ekonomski centar Crne Gore. On je istakao da je riječ o važnom Memorandumu o budućoj saradnji dvije institucije.

- Posebno želim naglasiti da će zahvaljujući ovom sporazumu Ekonomski fakultet pružiti mogućnost studentima da se bliže upoznaju sa aktivnostima iz procesa funkcionisanje lokalne samouprave uz mogućnost obučavanja studenata završne godine u Prijestonici Cetinje.

Takođe, želim da podsjetim da smo kroz proces akreditacije na fakultetu reformisali sve studijske programe i usaglasili ih sa praksom vodećih fakulteta u evropskom obrazovnom prostora. Novi nastavni plan i program, koji će početi da se primjenjuje u ovoj godini, uvodi nova rješenja, koja će doprinijeti kvalitetnijoj organizaciji studija i, u krajnjem, rezultirati povećanjem konkurentnosti Ekonomskog fakulteta – naveo je Milović.

Gradonačelnik Bogdanović izrazio je zadovoljstvo današnjim potpisivanjem Memoranduma o saradnji, ističući da je riječ o jednoj u nizu aktivnosti gradske uprave u pravcu stvaranja uslova za dinamičniji i sveobuhvatan razvoj našeg grada.

- Bez sumnje, Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore, predstavljaće jednog od važnih partnera našem gradu na realizaciji obaveza i postizanju postavljenih ciljeva koji se odnose na cjelovit ekonomski razvoj i poboljšanje standard života gradjana crnogorske Prijestonice.

Vjerujem da je današnje potpisivanje Memoranduma predstavlja formalizaciju već uspostavljene, veoma sadržajne saradnje izmedju naših institucija. Zajednički već radimo na projektima koji trebaju da doprinesu uspostalvjanju novih, održivih sadržaja i usluga koje lokalna uprava obezbjedjuje našim sugrađanima i turistima. Tako ćemo i u narednom period, veoma posvećeno i predano raditi na svim inicijativama I projektima koji ostvaruju benefite za naš grad i naše sugradjane – istakao je Bogdanović.

Tokom današnjeg susreta, dogovorena je dinamika realizacije konkretnih aktivnosti u pravcu realizacije potpisanog Memoranduma o saradnji između Prijestonice Cetinje i Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore

 


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

13.04.2018 Rektorat

Zvanično otvorena XV Međunarodna naučna konferencija u oblasti sporta u Budvi

DETALJNIJE

03.04.2018 Rektorat

Čestitka Rektora Univerziteta Crne Gore za Dan studenata

DETALJNIJE

18.04.2018 Rektorat

Tatjana Stanovčić izabrana za dekana Fakulteta za turizam i hotelijerstvo

DETALJNIJE

15.04.2018 Rektorat

Uručena prizanja najboljima

DETALJNIJE

11.04.2018 Rektorat

Dani inženjera

DETALJNIJE

10.04.2018 Rektorat

Sajam američkih univerziteta

DETALJNIJE

10.04.2018 Rektorat

Radionica o finansijskom i administrativnom upravljanju H2020 projektima

DETALJNIJE

04.04.2018 Rektorat

Delegacija EMBL i EMBO predstavila programe za istraživače i studente iz Crne Gore

DETALJNIJE

04.04.2018 Rektorat

Prva zvanična posjeta delegacije Evropske svemirske agencije Crnoj Gori

DETALJNIJE

04.04.2018 Rektorat

Povodom Dana studenata Rektor se sastao sa predstavnicima Studentskog parlamenta

DETALJNIJE