Foto konkurs „Naša kulturna baština  – evropsko nasljeđe“




Foto konkurs „Naša kulturna baština  – evropsko nasljeđe“

Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori i EU Info centar raspisuju konkurs za najbolju fotografiju na temu kulturnog nasljeđa. Konkurs, pod nazivom „Naša kulturna baština – evropsko nasljeđe“ se organizuje povodom obilježavanja 9. maja Dana Evrope. 

Evropska unije proglasila je 2018. godinu za godinu kulturnog nasljeđa. Cilj Evropske godine kulturne baštine je da podstakne što više ljudi na otkrivanje i istraživanje evropske kulturne baštine, kao i da ojača osjećaj pripadnosti zajedničkom evopskom prostoru. Slogan Evropske godine kulturne baštine glasi: „Naša baština: spoj prošlosti i budućnosti”.

Pozivamo sve ljubitelje fotografije da se uključe u obilježavanje proslave Dana Evrope tako što će učestvovati na konkursu. Nadamo se da će raznolika i bogata crnogorska kulturna baština biti dovoljna inspiracija da učestvujete na konkursu.    

Pravila konkursa:

Takmičenje je otvoreno za studente i srednjoškolce, pri čemu jedan učesnik ne može poslati više od jedne fotografije. Učesnici koji žele da učestvuju na konkursu, potrebno je da objave fotografiju  na svom FB profilu koristeći #EuropeForCulture i da taguju FB profile Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori i EU info centra, kao i da je pošalju na e-mail: media@euic.me, sa naznakom „Moja kulturna baština – evropsko nasljeđe“ i navedu sljedeće podatke: ime i prezime, broj telefona, link sa objavom kao i šta se nalazi na fotografiji.

Prijavom na takmičenje učesnici garantuju:

  1. da je prijavljeni rad njihovo orginalno djelo;
  2. da su svi podaci tačni.

Konkurs je otvoren do 20. aprila 2018.

O pristiglim radovima odlučivaće stručni žiri na osnovu tehničke i estetske vrijednosti rada, originalnosti i kreativnosti autora, kao i usaglašenosti sa temom.

Posebnu nagradu će dobiti autor fotografije koja ima sa najviše interakcija („sviđanja“ i „podjela“)  na društvenim mrežama.

Konačni rezultati konkursa biće objavljeni 30. aprila 2018.

Najbolje očekuje fotoaparat i druge vrijedne nagrade.

Fotografije koje uđu u uži izbor za nagradu biće dio izložbe o kulturnom nasljeđu koje će biti organizovana u EU info centru tokom proslave Dana Evrope.

Radovi koji ne odgovaraju propozicijama ili su poslati nakon navedenog roka neće ući u selekciju za nagrađivanje.

Više informacija na telefon: 020 223 184; 223 183 ili mailom na adrese info@euic.me i media@euic.me



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.