Potpisan ugovor sa ukrajinskim Univerzitetom Lviv




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Ugovor o jačanju i promovisanju zajedničke saradnje Univerziteta Crne Gore i ukrajinskog Nacionalnog univerziteta politehnike Lviv potpisali su danas rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić i prof. dr Boris Bolibrukh, u ime rektora ukrajinskog Univerziteta prof. dr Jurij Bobala.

„Ugovor će uspostaviti ne samo akademske veze, već i ojačati sponu između dvije kulture kroz razmjenu znanja i iskustava, kao i kroz zajednički rad na polju obrazovanja i istraživanja“, kazao je Nikolić.

Ugovor o saradnji otvara mogućnost za razmjenu akademskog osoblja i studenata, kao i za pronalaženje rješenja u naučnim problemima koji su od zajedničkog interesa, dodao je Rektor.

On je objasnio da se prednost ove uspostavljene saradnje ogleda se i u budućoj kooperaciji između univerzitetskih biblioteka i razmjeni naučnih materijala, studija, knjiga il publikacija.

Obje institucije će nastojati da podržavaju mogućnost zajedničkih naučnih konferencija, seminara, sastanaka, izložbi ili zajedničkih naučnih publikacija.

Nacionalni univerzitet politehnike Lviv najveći je naučni univerzitet u Lvivu. Od osnivanja 1816. godine, bio je jedan od najvažnijih središta nauke i tehnološkog razvoja u Srednjoj Evropi.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.