11.04.2018

Dani inženjera

 
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
FB, TW, Linkedin, YouTube ...dodaj me
 

Studentska organizacija BEST Podgorica organizuje  ,,Dane inženjera”, koji će trajati od 19. do 24. aprila. Događaj se sastoji od tri segmenta: STEMcon konferencije, EBEC Challenge takmičenja. 

Događaj zatvara sajam fakulteta 24. aprila, namijenjen svim maturantima u Crnoj Gori, a koji organizuje Univerzitet Crne Gore i Karijerni centar uz učešće studentske organizacije BEST Podgorica. Na sajmu će biti predstavljen i rad određenih organizacija i institucionalnih tijela. Sajam će se održati u kampusu Univerziteteta.

STEMcon konferencija (Science, Technology, Engineering and Mathematics) će biti 20. aprila u Plavoj sali Rektorata Univerziteta Crne Gore. Na konferenciji iz oblasti nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike, učesnici će biti u prilici da prisustvuju predavanjima održanim od strane uglednih inženjera, profesora na fakultetima i predstavnika kompanija.

Pored konferencije, organizuje se i EBEC Challenge takmičenje, prepoznatiljivo studentsko takmičenje koje se održava već sedmi put u Crnoj Gori. Privlači studente svih fakulteta koji imaju šansu da se takmiče i na regionalnoj rundi u Nišu kao pobjednici naše runde. Studentske ekipe imaju mogućnost takmičenja u dvije kategorije: studija slučaja i timski dizajn. Timski dizajn podrazumijeva pronalazak tehničkog i projektnog rješenja za zadati problem uz određene ograničene resurse, dok studija slučaja obuhvata osmišljavanje idejnog rješenja za zadati problem korporativne ili poslovne prirode.Takmičenje u obije kategorije traje po jedan dan i održaće se u zgradi tehničkih fakluteta u Podgorici. EBEC Challenge okuplja do 20 ekipa od 3 do 4 člana. Pobjednici dobijaju besplatno učešće na regionalnoj rundi takmičenja EBEC Challenge Balkan, gdje se takmiče sa najboljim inženjerima iz Mostara, Novog Sada, Niša, Beograda, Skoplja, Maribora i Zagreba, kao i brojne vrijedne nagrade.

Dane inženjera organizuje studentska organizacija BEST (Board of European Students of Techology), koja od 1989. godine radi na razvoju mladih u Evropi.

Prijave za učešće na takmičenju ili konferenciji, kao i više informacija o samom događaju, mogu se pronaći na web stranici www.best.ac.me.

 


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

13.04.2018 Rektorat

Zvanično otvorena XV Međunarodna naučna konferencija u oblasti sporta u Budvi

DETALJNIJE

03.04.2018 Rektorat

Čestitka Rektora Univerziteta Crne Gore za Dan studenata

DETALJNIJE

18.04.2018 Rektorat

Tatjana Stanovčić izabrana za dekana Fakulteta za turizam i hotelijerstvo

DETALJNIJE

15.04.2018 Rektorat

Uručena prizanja najboljima

DETALJNIJE

10.04.2018 Rektorat

Sajam američkih univerziteta

DETALJNIJE

10.04.2018 Rektorat

Radionica o finansijskom i administrativnom upravljanju H2020 projektima

DETALJNIJE

04.04.2018 Rektorat

Delegacija EMBL i EMBO predstavila programe za istraživače i studente iz Crne Gore

DETALJNIJE

04.04.2018 Rektorat

Prva zvanična posjeta delegacije Evropske svemirske agencije Crnoj Gori

DETALJNIJE

04.04.2018 Rektorat

Povodom Dana studenata Rektor se sastao sa predstavnicima Studentskog parlamenta

DETALJNIJE

04.04.2018 Rektorat
Na sastanku u CANU-u razgovarano o unapređenju visokog obrazovanja. >>>