11.04.2018

Dani inženjera

 
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
FB, TW, Linkedin, YouTube ...dodaj me
 

Studentska organizacija BEST Podgorica organizuje  ,,Dane inženjera”, koji će trajati od 19. do 24. aprila. Događaj se sastoji od tri segmenta: STEMcon konferencije, EBEC Challenge takmičenja. 

Događaj zatvara sajam fakulteta 24. aprila, namijenjen svim maturantima u Crnoj Gori, a koji organizuje Univerzitet Crne Gore i Karijerni centar uz učešće studentske organizacije BEST Podgorica. Na sajmu će biti predstavljen i rad određenih organizacija i institucionalnih tijela. Sajam će se održati u kampusu Univerziteteta.

STEMcon konferencija (Science, Technology, Engineering and Mathematics) će biti 20. aprila u Plavoj sali Rektorata Univerziteta Crne Gore. Na konferenciji iz oblasti nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike, učesnici će biti u prilici da prisustvuju predavanjima održanim od strane uglednih inženjera, profesora na fakultetima i predstavnika kompanija.

Pored konferencije, organizuje se i EBEC Challenge takmičenje, prepoznatiljivo studentsko takmičenje koje se održava već sedmi put u Crnoj Gori. Privlači studente svih fakulteta koji imaju šansu da se takmiče i na regionalnoj rundi u Nišu kao pobjednici naše runde. Studentske ekipe imaju mogućnost takmičenja u dvije kategorije: studija slučaja i timski dizajn. Timski dizajn podrazumijeva pronalazak tehničkog i projektnog rješenja za zadati problem uz određene ograničene resurse, dok studija slučaja obuhvata osmišljavanje idejnog rješenja za zadati problem korporativne ili poslovne prirode.Takmičenje u obije kategorije traje po jedan dan i održaće se u zgradi tehničkih fakluteta u Podgorici. EBEC Challenge okuplja do 20 ekipa od 3 do 4 člana. Pobjednici dobijaju besplatno učešće na regionalnoj rundi takmičenja EBEC Challenge Balkan, gdje se takmiče sa najboljim inženjerima iz Mostara, Novog Sada, Niša, Beograda, Skoplja, Maribora i Zagreba, kao i brojne vrijedne nagrade.

Dane inženjera organizuje studentska organizacija BEST (Board of European Students of Techology), koja od 1989. godine radi na razvoju mladih u Evropi.

Prijave za učešće na takmičenju ili konferenciji, kao i više informacija o samom događaju, mogu se pronaći na web stranici www.best.ac.me.

 


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

22.06.2018 Rektorat

Rektor i predsjednik Upravnog odbora na proširenoj rektorskoj konferenciji BiH

DETALJNIJE

20.06.2018 Rektorat

Konkurs za upis studenata 25. i 26. juna

DETALJNIJE

15.06.2018 Rektorat

Razgovarano o praksi studenata u Njemačkoj i Crnoj Gori  

DETALJNIJE

14.06.2018 Rektorat

Rektor Univerziteta Crne Gore otvorio MECO konferenciju

DETALJNIJE

08.06.2018 Rektorat

VII Međunarodna konferencija o ugrađenim računarskim sistemima

DETALJNIJE

08.06.2018 Rektorat

Usvojen predlog UCG: Na budžetu 3501 brucoš

DETALJNIJE

07.06.2018 Rektorat

Interni oglas za angažovanje u nastavi  za studijsku 2018/19. godinu

DETALJNIJE

06.06.2018 Rektorat

Forum i radionica: Uspostavljanje centara izvrsnosti u Crnoj Gori, u perspektivi integracija u EU

DETALJNIJE

05.06.2018 Rektorat

Jače povezivanje privrede i Univerziteta rezultira naukom u službi potreba modernog društva

DETALJNIJE

01.06.2018 Rektorat

Rektor UCG na naučnoj konferenciji o Procesu Zapadnog Balkana u Rimu

DETALJNIJE