26.04.2018

Studenti Evropske studentske unije u Budvi krajem godine

 
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
FB, TW, Linkedin, YouTube ...dodaj me
 

Na 74. Skupštini Evropske studentske unije koja se održava na Bledu (Slovenija), Studentski parlament Univerziteta Crne Gore prezentovao je projekat 75. Skupštine Evropske studentske unije koja će se održati u Crnoj Gori krajem novembra ove godine. Najveći događaj iz oblasti visokog obrazovanja i studentskih prava, koji okuplja lidere nacionalnih studentskih unija Evrope, iz 39 država, organizovaće se u Budvi. Podsjetimo, Evropska studentska unija (ESU) je krovna organizacija 46 nacionalnih studentskih unija i predstavlja više od 15 miliona studenata u Evropi.

Organizacija tako prestižnog i masovnog događaja veliki je izazov za Studentski parlament UCG, te krovna organizacija studenata državnog univerziteta aktivno radi na realizaciji ovog projekta već par mjeseci. U proteklom periodu, Studentski parlament je održao niz sastanaka sa predstavnicima državnih institucija Crne Gore, uključujući i sasatanak sa predsjednikom Vlade Crne Gore gdinom Duškom Markovićem, koji će biti na čelu Počasnog odbora za organizaciju Skupštine Evropske studentske unije u Crnoj Gori.

Na sjednici Skupštine ESU iskazana je puna podrška realizaciji sljedeće Skupštine koja će biti održana u našoj državi i iskazano očekivanje da će Studentski parlament UCG profesionalno i na najvišem nivou organizovati ovaj veliki događaj, koji treba da bude kruna dosadašnjeg četrnaestogodišnjeg rada krovne organizacije studenata u borbi za bolji položaj studentske populacije i njihov status u širem evropskom prostoru visokog obrazovanja.

Tokom prvog dana Skupštine, prezentovani su i jednoglasno usvojeni godišnji izvještaji članova predsjedništva i članova izvršnog odbora Evropske studentske unije, a predstavljeni su i rezultati anketa i istraživanja radnih grupa koje su se bavile različitim studentskim problemima. Takođe, održani su izbori za saziv koji će voditi uniju narednih godinu dana. Za predsjednika ESU- a izabran je Adam Gajek (Poljska), a za potpredsjednike Robert Napier (Malta) i Katrina Kopel (Estonija).

Delegaciju Studentskog parlamenta UCG na Skupštini u Bledu čini su Sara Arianna Serhatlić, predsjednica Studentskog parlamenta UCG, te Danilo Jelovac, predstavnik Građevinskog fakulteta i Stefan Boljević, predstavnik Elektrotehničkog fakulteta. 

 

STUDENTSKI PARLAMENT UNIVERZITETA  CRNE GORE


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

24.05.2018 Rektorat

Crnogorska delegacija na ministarskoj konferenciji o visokom obrazovanju u Parizu

DETALJNIJE

24.05.2018 Rektorat

UCG preuzima predsjedavanje UNIADRION asocijacijom univerziteta 1. juna

DETALJNIJE

24.04.2018 Rektorat

Informator 2018/19. za buduće studente

DETALJNIJE

15.05.2018 Rektorat

Primjena prava intelektualne svojine značajna za poboljšanje investicionog ambijenta

DETALJNIJE

15.05.2018 Rektorat

Dvije sajamske nagrade za  Univerzitet Crne Gore

DETALJNIJE

14.05.2018 Rektorat

Dnevnik putovanja školskog broda "Jadran"

DETALJNIJE

11.05.2018 Rektorat

Upravni odbor UCG predložio upis za 3501 brucoša

DETALJNIJE

10.05.2018 Rektorat

Izazovi uspostavljanja prvog Naučno-tehnološkog parka u Crnoj Gori: Šansa za povezivanje nauke i biznisa

DETALJNIJE

09.05.2018 Rektorat

Predstavnici UCG na međunarodnoj konferenciji o plagijarizmu

DETALJNIJE

08.05.2018 Rektorat

Rektor i predsjednik Upravnog odbora posjetili Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja

DETALJNIJE