14.06.2018

Rektor Univerziteta Crne Gore otvorio MECO konferenciju

 
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
FB, TW, Linkedin, YouTube ...dodaj me
 

Rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić otvorio je konferenciju  MECO (Mediterranean Conference on Embedded Computing ), VII Međunarodnu konferenciju o ugrađenim računarskim sistemima, koja se od 10. do 14. juna održavala u Budvi, sa pridruženim radionicama.

Univerzitet Crne Gore je od 2012, jedan od glavnih organizatora ove konferencije.

MECO je najreferentnija konferencija potekla sa  crnogorskog tla, citirana u najjačim svjetskim naučnim bazama kao što su IEEE, SCOPUS, Web of Science (WoS), Google Scholar, ResearchGate itd.  Posjeduje i SJR imakt faktor.

Selektovani radovi sa MECO konferencije se štampaju u specijalnom broju časopisa jednog od najrenomeranijih svetskih izdavača, Elsevier, časopis „Microprocessors and Microsystems“. MECO radovi su citirani preko 4000 puta prema Google Scholaru, a ima veoma visok rejting academik.microsoft.  Ove godine bilježi rekord, 143 selektovana naučna rada iz preko 40 zemalja širom svijeta.

Na otvaranju su učesnike iz cijelog svijeta  pozdravili i dr Darko Petrušič iz Ministarstva nauke, prof. dr Radovan Stojanović, predsjedavajući MECO konferencije, prof, dr Veljko Milutinović i drugi. 

Ove godine, po drugi put u istoriji konferencije, na njoj je učestvovao  jedan Nobelovac, Sir Richard Timothy Hunt, FRS FMedSci FRSE, dobitnik Nobelove nagrade za medicinu, 2001. On je govorio na temu Medicine i tehnologije, o čemu je govorio i Zoran Krivokapić sa Medicinskog fakulteta u Beogradu,  Rainer Leupers, sa RWTH Aachen Univerziteta i Koen de Bosschere, sa Gent Univerziteta kao i Schahram Dustdar, sa Tehničkog univerziteta u Beču.

Na temu Tehnologija za društveno odgovornu ekonomiju govorili su Howard Moskowitz, sa Harvarda,dobitnik nagrade Sigma-Xi, ekvivalent Nobela u marketingu,  Agnis Stibe, MIT, Eduard Mehofer, sa Tehničkog univerziteta u Beču i drugi.

Na temu  Advances in computing govorili su Naim Dahnoun, sa Bristol Univerziteta, Israel Koren, Univezitet  Masačusets, Amherst,  Onur Mutlu, Carnegie Mellon University & ETH Zurich.

Među realizovanim radionicama su bile i VI  EUROMICRO/IEEE Radionica o ugrađenim sajber fizičkim sistemima i Aktuelni trendovi i računarske i inženjerske metode u medicini i rehabilitaciji.

U organizaciji MECO konferencije, pored Univerziteta Crne Gore, učestvovali su, između ostalih, i Tehnički Univerzitet u Eindhovenu, Ryazanski radioelektronski univerzitet, Tehnički Univerzitet u Pragu, Univerzitet u Beogradu-Elektrotehnički fakultet, Univerzitet u Zagrebu,  IEEE, krovna  organizacija elektrotehničkih i računarsko-informacionih nauka u svijetu, EUROMICRO, Evropska asocijacija za mikroelektroniku, MANT, Crnogorska Asocijacija za Nove tehnologije, MECOnet,  Ministarstvo nauke Crne Gore, kompanije Čikom i Plantaže

 


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

20.06.2018 Rektorat

Konkurs za upis studenata 25. i 26. juna

DETALJNIJE

15.06.2018 Rektorat

Razgovarano o praksi studenata u Njemačkoj i Crnoj Gori  

DETALJNIJE

08.06.2018 Rektorat

VII Međunarodna konferencija o ugrađenim računarskim sistemima

DETALJNIJE

08.06.2018 Rektorat

Usvojen predlog UCG: Na budžetu 3501 brucoš

DETALJNIJE

07.06.2018 Rektorat

Interni oglas za angažovanje u nastavi  za studijsku 2018/19. godinu

DETALJNIJE

06.06.2018 Rektorat

Forum i radionica: Uspostavljanje centara izvrsnosti u Crnoj Gori, u perspektivi integracija u EU

DETALJNIJE

05.06.2018 Rektorat

Jače povezivanje privrede i Univerziteta rezultira naukom u službi potreba modernog društva

DETALJNIJE

01.06.2018 Rektorat

Rektor UCG na naučnoj konferenciji o Procesu Zapadnog Balkana u Rimu

DETALJNIJE

28.05.2018 Rektorat

Razgovarano o saradnji sa poljskim Univerzitetom u Pili

DETALJNIJE

28.05.2018 Rektorat

Potpisan Ugovor o saradnji sa Zavodom za intelektualnu svojinu

DETALJNIJE