Konstituisan novi saziv Studentskog parlamenta UCG - Jelovac novi predsjednik




Konstituisan novi saziv Studentskog parlamenta UCG - Jelovac novi predsjednik

 

U Rektoratu Univerziteta Crne Gore održana je konstitutivna sjednica novog saziva Skupštine Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore, krovne studentske organizacije državnog univerziteta, koji će raditi na zaštiti interesa studenata u sljedeće dvije godine.


Za predsjednika Studentskog parlamenta za mandatni period od 2018. do 2020. godine izabran je Danilo Jelovac, student Građevinskog fakulteta. Jelovac je bio član Skupštine SPUCG u prethodnom mandatu, od 2016. do 2018. godine, a bio je predstavnik studenata u Upravnom odboru Univerziteta Crne Gore. Takođe, obavljao je i funkciju generalnog sekretara Studentskog parlamenta UCG i bio uključen u sve aktivnosti krovne organizacije studenata u protekle dvije godine.


Na konstitutivnoj sjednici za studenta povjerenika UCG izabran je Vasilije Ivanović, student Ekonomskog fakulteta.
Studentske interese u Senatu Univerziteta, pored predsjednika, braniće i Aleksandar Šipčić (Fakultet političkih nauka), Pavle Malović (Fakultet za sport i fizičko vaspitanje), Marko Popović (Filozofski fakultet), Živko Brajović (Pravni fakultet), Jovan Barjamović (Pomorskog fakulteta), Radovan Lalović (Mašinski fakultet) i Saša Roćen (Biotehnički fakultet).
U Upravnom odboru UCG, studentski predstavnici biće Vasilije Ivanović (Ekonomski fakultet), Amar Rastoder (Fakultet za turizam i hotelijerstvo) i Seid Kršić (Prirodno-matematički fakultet).


Studentski ombudsman u naredne dvije godine biće Aleksandar Šipčić sa Fakulteta političkih nauka, studentski glas u Sudu časti Univerziteta biće Bojan Drljević sa Arhitektonskog fakulteta, dok je student Elektrotehničkog fakulteta Nemanja Vojvodić delegiran za predstavnika u Odboru za upravljanje sistemom kvaliteta na UCG. Skupština Studentskog parlamenta za studentskog predstavnika u Savjetu za visoko obrazovanje predložila je Alana Muratovića, predstavnika Medicinskog fakulteta.


Novoizabrani predstavnici u Skupštini SPUCG nakon konstitutivne, održali su i prvu redovnu sjednicu, na kojoj su razmatrali tekuće aktivnosti i projekte, a kako bi se nastavilo sa realizacijom započetih i pripremom drugih redovnih obaveza krovne organizacije studenata. Na sjednici je između ostalog donešena i odluka o produžetku mandata studentskim vijećima na svim univerzitetskim jedinicama do okončanja aktivnosti na usklađivanja akata SPUCG i akata studentskih vijeća univerzitetskih jedinica.

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.