18.07.2017

Upravni odbor ostao pri odluci da nema upisa na studijski program Visoka medicinska škola u Beranama

 
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
FB, TW, Linkedin, YouTube ...dodaj me
 

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore ostao je pri ranijoj odluci na ne postoje uslovi da se na studijskom programu Medicinskog fakulteta Visoka medicinska škola upiše nova generacija studenata u Beranama, jer je to prema važećem akreditacionom elaboratu jedino moguće u Podgorici.  

Nakon višesatne rasprave u kojoj je, osim članova Upravnog odbora, učestvovala i rektorka prof. Radmila Vojvodić, predsjednik UO prof. dr Duško Bjelica je kao kompromisno rješenje predložio opciju da se izvrši upis na Visoku medicinsku školu sa sjedištem u Beranama prema izdatoj licenci, a da se nastava realizuje na akreditovanom studijskom programu u Podgorici.

Taj predlog nije dobio podršku većine članova Upravnog odbora, tako da je na snazi ostala prethodna odluka tog tijela da se nastava ne može realizovati, niti upis obaviti na neakreditovani program, i jer je licenca tražena za program koji je akreditovan na Medicinskom fakultetu i sa nastavnom bazom u Kliničkom centru u Podgorici.

Drugačija odluka, kako je argumentovano, zadirala bi u ingerencije Senata kao najvećeg akademskog tijela i njegovu dužnost i obavezu da se bavi akademskim zadacima na realizaciji akreditovanog studijskog programa. 

Prof. dr Duško Bjelica, koji već pet godina predsjedava Upravnim odborom Univerziteta Crne Gore, na kraju sjednice tog tijela najavio je neopozivu ostavku.

Na sjednici je za dekana Arhitektonskog fakulteta izabran vanredni profesor Svetislav G. Popović, koji je i do sada obavljao tu dužnost. On će novi trogodišnji mandat započeti 5. decembra.

Za dekana Fakulteta Dramskih umjetnosti izabrana je vanredna profesorica i dosadašanja vršiteljka dužnosti dekanke Sanja Garić, koja će na dužnost stupiti sjutra.

Upravni odbor donio je odluku da radom Istorijskog instituta od 9. avgusta do izbora novog direktora koordinira prof. dr Živko Andrijašević, prorektor Univerziteta Crne Gore. Ta odluka je donešena jer aktuelni direktor dr Momčilo D. Pejović 8. avgusta stiče uslov za prestanak radnog odnosa zbog ispunjenja uslova za starosnu penziju. 


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

13.04.2018 Rektorat

Zvanično otvorena XV Međunarodna naučna konferencija u oblasti sporta u Budvi

DETALJNIJE

03.04.2018 Rektorat

Čestitka Rektora Univerziteta Crne Gore za Dan studenata

DETALJNIJE

18.04.2018 Rektorat

Tatjana Stanovčić izabrana za dekana Fakulteta za turizam i hotelijerstvo

DETALJNIJE

15.04.2018 Rektorat

Uručena prizanja najboljima

DETALJNIJE

11.04.2018 Rektorat

Dani inženjera

DETALJNIJE

10.04.2018 Rektorat

Sajam američkih univerziteta

DETALJNIJE

10.04.2018 Rektorat

Radionica o finansijskom i administrativnom upravljanju H2020 projektima

DETALJNIJE

04.04.2018 Rektorat

Delegacija EMBL i EMBO predstavila programe za istraživače i studente iz Crne Gore

DETALJNIJE

04.04.2018 Rektorat

Prva zvanična posjeta delegacije Evropske svemirske agencije Crnoj Gori

DETALJNIJE

04.04.2018 Rektorat

Povodom Dana studenata Rektor se sastao sa predstavnicima Studentskog parlamenta

DETALJNIJE