Stipendije BEMAX-a za 20 studenata Građevinskog fakulteta




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Rektorka Univerziteta Crne Gore prof. Radmila Vojvodić i izvršni direktor BEMAX-a Veselin Kovačević potpisali su danas Memorandum o razumijevanju u obrazovnoj saradnji. Kroz program stipendiranja, kompanija BEMAX će pružiti podršku za 20 studenata treće godine osnovnih i specijalističkih studija Građevinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, u akademskoj 2017/18. godini. Program stipendiranja će se nastaviti i u narednim akademskim godinama.  

Rektorka Vojvodić je iskazala zadovoljstvo zbog društveno – korisnog gesta kompanije BEMAX kao početka partnerstva koje će se nastaviti potpisivanjem ugovora u septembru, na osnovu kojeg će BEMAX biti nastavna baza Građevinskom i Arhitektonskom fakultetu.

„Čitavoj društvenoj i privrednoj zajednici pokazujemo primjer onoga što je u Evropi i na prostoru visokog obrazovanja danas diktat kvaliteta“, ocijenila je Vojvodić uspostavljanje saradnje sa tehnološki modernom kompanijom, gdje će studenti moći da steknu praktična znanja. Ona je dodala da je ovaj vid saradnje konkretan podstrek najboljim studentima i Univerzitetu da realizuje evropski kredibilne diplome kroz uvođenje delikatne prakse u reformisane kurikulume.

„Mi i ovim gestom branimo reformu i realizaciju naših reformi koje  ne smiju biti samo na papiru niti puka floskula. Mi ovih dana ili mjeseci branimo reforme, Univerzitet Crne Gore, u njihovoj realizaciji u skladu sa evropskim standardima, odgovornošću za kredibilnu evropsku diplomu, od Vlade kao osnivača, nažalost“, kazala je Vojvodić.

Rukovodilac Karijernog centra Univerziteta Crne Gore Uglješa Janković je rekao da je podrška BEMAX-a došla u pravom trenutku kada se na Univerzitetu Crne Gore nastoji stvoriti ambijent za nastavnički kadar i studente koji bi išao u pravcu povezivanja sa tržištem i privredom, kao i stvaranja Alumni kluba koji bi pod isti krov okupio bivše studente i prijatelje Univerziteta Crne Gore.  Kroz njihov socijalni kapital i zajedničku saradnju bi se, naglasio je Janković, mogla bi se rješavati pitanja nezaposlenosti mladih. 

Izvršni direktor BEMAX-a Kovačević je pozdravio ideje usmjeravanja mladih upravo na Univerzitetu Crne Gore u saradnji sa privrednicima. 

„Zdušno ćemo podržati incijativu da se pored teorijske nastavede uvede i evropska praksa i praktični dio nastave. Smatramo da studenti imaju šta da vide i implementiraju kroz edukaciju, i praktično i teorijski i da će to upotpuniti njihova znanja“, kazao je Kovačević. On je dodao da studenti sada imaju jedinstvenu priliku za praktično znanje, imajući u vidu velike i značajne građevinske projekte, među kojima je i autoput Bar-Boljare. Kroz praksu, smatra on, lakše će spoznati svoje mjesto u društvu. 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.