Časopis Ecologica Montenegrina indeksiran u bazi SCImago Journal & Country Rank




Časopis Ecologica Montenegrina indeksiran u bazi SCImago Journal & Country Rank

 Časopis Ecologica Montenegrina uključen je u SCImago Journal & Country Rank i da mu je SJR impact factor za 2016. godinu 0.18 (0.24. za 2015. Godinu)

„Ovo je jedini časopis iz Crne Gore koji se trenutno nalazi indeksiran u ovoj bazi, kazao je predsjednik Naučnog odbora Univerziteta Crne Gore prof. dr Vladimir Pešić.

On je objasnio da je časopis Ecologica Montenegrina Diamond open access časopis, što znači da autori ne plaćaju objavljivanje, a svi radovi su u potpunosti javno dostupni bez plaćanja. Časopis izdaje četiri broja godišnje. Časopis se od svog osnivanja, 2014. godine, samostalno finansira.

 „SCImago Journal & Country Rank je javno dostupan portal koji uključuje naučne indikatore za  časopise i države i  radi na osnovu informacija sadržanih u Scopus® bazi podataka (Elsevier B.V.). Ovi indikatori su danas opšte prihvaćeni i najčešće korišćeni za procjenu i analizu naučnih oblasti, časopisa i država. Podaci o citiranosti  prikupljaju su od više od 21.500 časopisa,​​ više od 5.000 međunarodnih izdavača i podacima iz 239 zemalja širom svijeta“, kazao je Pešić.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.