28.02.2017

Šef misije MMF-a posjetio Ekonomski fakultet

 
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
FB, TW, Linkedin, YouTube ...dodaj me
 

Dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore docent dr. Nikola Milovi─ç sastao se ju─Źe sa šefom misije MMF-a u Crnoj Gori gospodinom Martinom Petrijem.

Tema sastanka bila je makroekonomski okvir Crne Gore, a pored dekana Milovi─ça sastanku su ispred Ekonomskog fakulteta prisustvovali i prodekan za nastavu prof. dr Boban Melovi─ç, prodekan za nau─Źno-istra┼żiva─Źki rad i odnos sa biznis zajednicom docent dr. Mijat Jocovi─ç, rukovodilac akademskih studija docent dr. Zdenka Dragaš i prof. dr Gordana ─Éurovi─ç.

Dekan Milovi─ç upoznao je gosta sa ─Źinjenicom da je Ekonomski fakultet Podgorica najstarija obrazovna institucija u zemlji, i da se tokom svojih 57 godina fakultet dokazao kao jedan od klju─Źnih subjekata u kreiranju adekvatne kadrovske podrške u procesu izgradnje savremenog ekonomskog i privrednog ambijenta Crne Gore.

Tako─Ĺe, dekan je istakao da misiju  fakulteta ─Źini proaktivno i inovativno pristupanje rješavanju ekonomskih problema, koji ─çe za rezultat imati ja─Źanje crnogorske ekonomije i podizanje stepena njene konkurentnosti i fleksibilnosti.

Šef misije MMF-a  gospodin Petri zahvalio se na gostoprimstvu, i izrazio zadovoljstvo što je gost Ekonomskog fakulteta. Ocijenio je saradnju izme─Ĺu dr┼żavnih organa i Ekonomskog fakulteta jednom od klju─Źnih karika za uspješniji i br┼żi razvoj ekonomskog okvira Crne Gore.

Gospodin Petri je naveveo da ─çe MMF kao i do sada pru┼żiti punu podršku našoj zemlji,jer je saradnja na svim nivoima klju─Źna za pove─çanje kvaliteta makroekonomske situacije i mjerama koje se preduzimaju radi odr┼żavanja stabilnosti finansijskog sistema.

Sagovornici su razmijenili mišljenje i o strateškim investicionim i infrastrukturnim projektima u Crnoj Gori, saglasivši se da oni predstavljaju va┼żan preduslov sveukupnog razvoja.

U toku zvani─Źne posjete Crnoj Gori, delegacija MMF-a se, pored Ekonomskog fakulteta, sastala se i sa predstavnicima Vlade Crne Gore, poslovnih banaka i drugih institucija.  


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

13.04.2018 Rektorat

Zvani─Źno otvorena XV Me─Ĺunarodna nau─Źna konferencija u oblasti sporta u Budvi

DETALJNIJE

03.04.2018 Rektorat

─îestitka Rektora Univerziteta Crne Gore za Dan studenata

DETALJNIJE

18.04.2018 Rektorat

Tatjana Stanov─Źi─ç izabrana za dekana Fakulteta za turizam i hotelijerstvo

DETALJNIJE

15.04.2018 Rektorat

Uru─Źena prizanja najboljima

DETALJNIJE

11.04.2018 Rektorat

Dani in┼żenjera

DETALJNIJE

10.04.2018 Rektorat

Sajam ameri─Źkih univerziteta

DETALJNIJE

10.04.2018 Rektorat

Radionica o finansijskom i administrativnom upravljanju H2020 projektima

DETALJNIJE

04.04.2018 Rektorat

Delegacija EMBL i EMBO predstavila programe za istra┼żiva─Źe i studente iz Crne Gore

DETALJNIJE

04.04.2018 Rektorat

Prva zvani─Źna posjeta delegacije Evropske svemirske agencije Crnoj Gori

DETALJNIJE

04.04.2018 Rektorat

Povodom Dana studenata Rektor se sastao sa predstavnicima Studentskog parlamenta

DETALJNIJE