28.02.2017

Šef misije MMF-a posjetio Ekonomski fakultet

 
 

Dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore docent dr. Nikola Milovi─ç sastao se ju─Źe sa šefom misije MMF-a u Crnoj Gori gospodinom Martinom Petrijem.

Tema sastanka bila je makroekonomski okvir Crne Gore, a pored dekana Milovi─ça sastanku su ispred Ekonomskog fakulteta prisustvovali i prodekan za nastavu prof. dr Boban Melovi─ç, prodekan za nau─Źno-istra┼żiva─Źki rad i odnos sa biznis zajednicom docent dr. Mijat Jocovi─ç, rukovodilac akademskih studija docent dr. Zdenka Dragaš i prof. dr Gordana ─Éurovi─ç.

Dekan Milovi─ç upoznao je gosta sa ─Źinjenicom da je Ekonomski fakultet Podgorica najstarija obrazovna institucija u zemlji, i da se tokom svojih 57 godina fakultet dokazao kao jedan od klju─Źnih subjekata u kreiranju adekvatne kadrovske podrške u procesu izgradnje savremenog ekonomskog i privrednog ambijenta Crne Gore.

Tako─Ĺe, dekan je istakao da misiju  fakulteta ─Źini proaktivno i inovativno pristupanje rješavanju ekonomskih problema, koji ─çe za rezultat imati ja─Źanje crnogorske ekonomije i podizanje stepena njene konkurentnosti i fleksibilnosti.

Šef misije MMF-a  gospodin Petri zahvalio se na gostoprimstvu, i izrazio zadovoljstvo što je gost Ekonomskog fakulteta. Ocijenio je saradnju izme─Ĺu dr┼żavnih organa i Ekonomskog fakulteta jednom od klju─Źnih karika za uspješniji i br┼żi razvoj ekonomskog okvira Crne Gore.

Gospodin Petri je naveveo da ─çe MMF kao i do sada pru┼żiti punu podršku našoj zemlji,jer je saradnja na svim nivoima klju─Źna za pove─çanje kvaliteta makroekonomske situacije i mjerama koje se preduzimaju radi odr┼żavanja stabilnosti finansijskog sistema.

Sagovornici su razmijenili mišljenje i o strateškim investicionim i infrastrukturnim projektima u Crnoj Gori, saglasivši se da oni predstavljaju va┼żan preduslov sveukupnog razvoja.

U toku zvani─Źne posjete Crnoj Gori, delegacija MMF-a se, pored Ekonomskog fakulteta, sastala se i sa predstavnicima Vlade Crne Gore, poslovnih banaka i drugih institucija.  


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

12.01.2018 Rektorat

Dobra saradnja Univerziteta Crne Gore i Ministarstva kulture

DETALJNIJE

17.01.2018 Rektorat

Prof. dr Bo┼żu Mihailovi─çu uru─Źena nagrada Oktoih

DETALJNIJE

17.01.2018 Rektorat
Otvoren konkurs za 16. generaciju polaznika Škole retorike. >>>

10.01.2018 Rektorat

Konkurs za u─Źe┼í─çe u studentskoj ljetnjoj ┼íkoli CERN-a 2018.

DETALJNIJE

28.12.2017 Rektorat

Na sve─Źanoj sjednici Senata nagra─Ĺeni najbolji studenti i Institut za biologiju mora

DETALJNIJE

27.12.2017 Rektorat

Rektor prof. dr Danilo Nikoli─ç razgovarao sa ministarkom nauke dr Sanjom Damjanovi─ç

DETALJNIJE

22.12.2017 Rektorat

Igoru Pajovi─çu i Martinu ─ćalasanu uru─Źene nagrade za nau─Źna dostignu─ça u 2017.

DETALJNIJE

21.12.2017 Rektorat

Poziv studentima za u─Źe┼í─çe na 10. takmi─Źenju "Nelson Mandela World Human Rights Moot Court Competition"

DETALJNIJE

20.12.2017 Rektorat

Razgovarano o saradnji sa Univerzitetom u Ukrajini

DETALJNIJE

20.12.2017 Rektorat

Uspjeh ko┼íarka┼ía na me─Ĺunarodnom turniru pozdravili Rektor i Predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore

DETALJNIJE