28.02.2017

Å ef misije MMF-a posjetio Ekonomski fakultet

 
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
FB, TW, Linkedin, YouTube ...dodaj me
 

Dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore docent dr. Nikola Milović sastao se juče sa šefom misije MMF-a u Crnoj Gori gospodinom Martinom Petrijem.

Tema sastanka bila je makroekonomski okvir Crne Gore, a pored dekana Milovića sastanku su ispred Ekonomskog fakulteta prisustvovali i prodekan za nastavu prof. dr Boban Melović, prodekan za naučno-istraživački rad i odnos sa biznis zajednicom docent dr. Mijat Jocović, rukovodilac akademskih studija docent dr. Zdenka Dragaš i prof. dr Gordana Đurović.

Dekan Milović upoznao je gosta sa činjenicom da je Ekonomski fakultet Podgorica najstarija obrazovna institucija u zemlji, i da se tokom svojih 57 godina fakultet dokazao kao jedan od ključnih subjekata u kreiranju adekvatne kadrovske podrške u procesu izgradnje savremenog ekonomskog i privrednog ambijenta Crne Gore.

Takođe, dekan je istakao da misiju  fakulteta čini proaktivno i inovativno pristupanje rješavanju ekonomskih problema, koji će za rezultat imati jačanje crnogorske ekonomije i podizanje stepena njene konkurentnosti i fleksibilnosti.

Šef misije MMF-a  gospodin Petri zahvalio se na gostoprimstvu, i izrazio zadovoljstvo što je gost Ekonomskog fakulteta. Ocijenio je saradnju između državnih organa i Ekonomskog fakulteta jednom od ključnih karika za uspješniji i brži razvoj ekonomskog okvira Crne Gore.

Gospodin Petri je naveveo da će MMF kao i do sada pružiti punu podršku našoj zemlji,jer je saradnja na svim nivoima ključna za povećanje kvaliteta makroekonomske situacije i mjerama koje se preduzimaju radi održavanja stabilnosti finansijskog sistema.

Sagovornici su razmijenili mišljenje i o strateškim investicionim i infrastrukturnim projektima u Crnoj Gori, saglasivši se da oni predstavljaju važan preduslov sveukupnog razvoja.

U toku zvanične posjete Crnoj Gori, delegacija MMF-a se, pored Ekonomskog fakulteta, sastala se i sa predstavnicima Vlade Crne Gore, poslovnih banaka i drugih institucija.  


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

13.04.2018 Rektorat

Zvanično otvorena XV Međunarodna naučna konferencija u oblasti sporta u Budvi

DETALJNIJE

03.04.2018 Rektorat

Čestitka Rektora Univerziteta Crne Gore za Dan studenata

DETALJNIJE

18.04.2018 Rektorat

Tatjana Stanovčić izabrana za dekana Fakulteta za turizam i hotelijerstvo

DETALJNIJE

15.04.2018 Rektorat

Uručena prizanja najboljima

DETALJNIJE

11.04.2018 Rektorat

Dani inženjera

DETALJNIJE

10.04.2018 Rektorat

Sajam američkih univerziteta

DETALJNIJE

10.04.2018 Rektorat

Radionica o finansijskom i administrativnom upravljanju H2020 projektima

DETALJNIJE

04.04.2018 Rektorat

Delegacija EMBL i EMBO predstavila programe za istraživače i studente iz Crne Gore

DETALJNIJE

04.04.2018 Rektorat

Prva zvanična posjeta delegacije Evropske svemirske agencije Crnoj Gori

DETALJNIJE

04.04.2018 Rektorat

Povodom Dana studenata Rektor se sastao sa predstavnicima Studentskog parlamenta

DETALJNIJE