Posjeta austrijskog ambasadora Filološkom fakultetu




Posjeta austrijskog ambasadora Filološkom fakultetu

Dr Johan Frelih, austrijski ambasador u Podgorici, posjetio je juče Filološki fakultet i tom prilikom uručio Studijskom programu za njemački jezik i književnost donaciju od 250 knjiga,  iz oblasti književnosti i istorije.

Dr Frelih je istakao da su knjige poklon austrijskih pokrajina Tirol, Gornja Austrija, Burgenland i Štajerska. Takođe, izrazio je zadovoljstvo saradnjom sa Filološkim fakultetom koja traje godinama.

Doc. dr Jelena Knežević, rukovodilac Studijskog programa za njemački jezik i književnost, istakla je izuzetno dobru saradnju sa austrijskom ambasadom od samog osnivanja studijskog programa, 2004. godine. Podsjetila je da je tada austrijska lektorka Andreja Doner, zajedno sa gostujućim profesorima iz Beograda, kreirala prvi kurikulum za Studijski program za njemački jezik i književnost. Prema riječima profesorice Knežević, austrijska ambasada podržava male kulturne projekte koji se zajednički organizuju, a dolazak gostujućih profesora sa austrijskih fakulteta podržava finansijski. Ona je zahvalila ambasadi i na donacijama koje, kako je rekla, mnogo znače u svakodnevnom radu, kako studentima, tako i profesorima ovog studijskog programa.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.