Na naučnoj konferenciji o sportu naučnici sa četiri kontinenta




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Međunarodna naučna konferencija „Transformacioni procesi u sportu – sportska dostignuća“, koja će 14. put biti organizovana od 30. marta  do 2. aprila u Budvi, okupiće  više od 120 učesnika iz 23 države sa četiri kontinenta – kazao je predsjedavajući Konferencije prof. dr Duško Bjelica.

Konferenciju organizuje Crnogorska sportska akademija u saradnji sa Univerzitetom Crne Gore i Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje, kao i međunarodnim partnerskim institucijama, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i Ministarstva nauke.

- Konferencija će okupiti 121 učesnika, odnosno 183 autora i koautora iz 23 države – Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Češke, Mađarske, Irana, Iraka, Kosova, Litvanije, Nigerije, Kine, Poljske, Katara, Rusije, Saudijske Arabije, Srbije, Slovačke, Slovenije, Španije, Švajcarske, Turske, Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država – rekao je Bjelica.

Prema njegovim riječima, na ovogodišnjoj konferenciji - najkvalitetnijoj do sada - biće predstavljeno 96 radova, a očekuje se i preko 60 gostiju da prate rad naučnika, kao i oko 100 studenata magistarskih i doktorskih studija iz regiona.

Dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore Stevo Popović kazao je da će plenarni predavači na Konferenciji biti prof. dr Ali Reza Amani sa Shomal Univerziteta iz Irana, prof. dr Marko Stojanović sa Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Ines Varela-Silva sa Loughborough Univerziteta iz Engleske, prof. dr Mutlu Turkmen sa Bartin Univerziteta i prof. dr Robert C. Schneider sa Državnog Univerziteta iz Njujorka.

On je dodao da će biti štampan zbornik sažetaka svih radova na engleskom jeziku i podsjetio da će na Konferenciji biti organizovane dvije radionice koje će voditi prof. dr Narcis Gusi iz Svjetske zdravstvene organizacije, odnosno Goran Sasic iz ULEB-a (Euroleague).



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.