Međunarodna saradnja Pravnog fakulteta




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Pravni fakultet Univerziteta Crne Gore nastavlja saradnju sa Kancelarijom UNHCR-a u Crnoj Gori potpisavši 17. februara novi sporazum o saradnji u realizaciji projekta „Unapređenje rada Međunarodnopravne klinike“ na Pravnom fakultetu, u školskoj 2016/17. godini.

Međunarodnopravna klinika je obavezni predmet na specijalističkim studijama Pravnog fakulteta i okuplja talentovane studente ove ustanove, koji uče kako međunarodno pravo funkcioniše u praksi i savladavaju vještinu primjene teorijskih znanja stečenih na osnovnim studijama.

Međunarodnopravnu kliniku u školskoj 2016/2017. godini vodiće doc. dr Bojana Lakićević – Đuranović, prodekan za međunarodnu saradnju Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore. Ona objašnjava da klinika ima za cilj da upozna studente sa praksom međunarodnih pravosudnih tijela, kao i načinima na koje međunarodne organizacije i institucije doprinose implementaciji međunarodnog javnog prava.

Aleksandar Čađenović iz UNHCR-a kaže da se ovaj kurs već deset godina zaredom sprovodi na Pravnom fakultetu.

„Našoj organizaciji je izuzetno važno da studenti prava stiču znanja iz oblasti međunarodne zaštite raseljenih lica, kojih u svijetu trenutno ima preko 65 miliona. Vjerujem da ćemo i ovoj generaciji studenata kroz praktučnu nastavu probuditi interesovanje za izbjegličko pravo i mandat UNHCR-a“, rekao je Ćađenović. 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.