14.02.2017

Dobre priče na Ekonomskom fakultetu


Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore je uspješno otvorio manifestaciju The Right Start događajem “Pričamo dobre priče” u okviru kojeg su gosti bili direktorica koncerna Agrokor, g-đa Ivona Janjić, i vlasnik Farme magaraca Martinići, g-din Darko Saveljić.

 

U sali Mediteran, koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, studentima se najprije obratio Dekan Ekonomskog fakulteta, docent dr Nikola Milović, koji im je poželio uspješan početak ljetnjeg semestra, predstavio aktivnosti manifestacije The Right Start, ali i uputio nekoliko savjeta. Dekan je poručio studentima da treba da razvijaju i podstiču kritičku misao, te da im je dužnost unapređuju sopstvena znanja i vlastite kompetencije.

Nakon uvodnog izlaganja Dekana Fakulteta, svoja poslovna iskustva sa studentima je podijelila direktorica marketinga za retail koncerna ""Agrokor"" iz Hrvatske, g-đa Ivona Janjić. Ona je studentima ukazala na značaj marketinga u savremenom svijetu, ali i ukazala na izazove i prepreke sa kojima se susrijetala tokom poslovanja. Na bazi mnoštva primjera iz ličnog iskustva g-đe Ivone Janjić, iskristalisalo se više važnih poruka. Janjić je studentima poručila da ne postupaju iz interesa, nego uvjerenja, a zaključila sa tim da ništa nije nemoguće ako dovoljno vjeruju u sebe i ako su potpuno posvećeni svom cilju. Studenti su pozvani i da učestvuju u osmišljavanju marketing miksa kompanije Agrokor, a najbolje studentske ideje će biti nagrađene studentskom praksom.

Vlasnik Farme magaraca u Martinićima, g-din Darko Saveljić, je objasnio na koji se način neobične ideje mogu pretvoriti u uspješan biznis. On je studentima govorio kako je došao na ideju da otvori Farmu magaraca, i naglasio da ipak ne bi nazvao to uspješnim biznisom nego uspješnom zabavom. Studenti su saznali na koji način je priča o Farmi magaraca iz Martinića uspjela da obiđe svijet, te da se o njoj piše, ne samo u Evropi, već i u Aziji, Africi i Americi. Time je vijest o Farmi magaraca, postala nazastupljenija vijest iz Crne Gore u medijima, nakon vijesti o crnogorskoj nezavisnosti. U mnoštvu zanimljivih poruka, iskustava i primjera, koji nijesu lišeni elemenata crnogorskog humora, Saveljić je studentima dao mnogo korisnih savjeta. Jedan od najvažnijih je da je i sam ušao u biznis “nepripremljen”, ali je ušao srcem, i prilagođavao se. Vrijeme nikad nije idealno, ali “odustajanje ne smije biti opcija”. Svoje predavanje završio je citatom “Ne postoje neosvojive tvrđave, postoje samo loši osvajači”.

Dugotajni aplauz zadovoljne publike bio je najbolji indikator uspjeha prvog događaja “Pričamo dobre priče”, koji je sigurno bar na trenutak probudio talas preduzetničke misli među studentima Ekonomskog fakulteta.

Sljedeća aktivnost manifestacije The Right Start je sportska tribina “Najbolji najboljima” u okviru koje će govoriti Dejan Savićević, Vlado Šćepanović i Nikola Janović. Tribina će biti održana u Amfiteatru “Montenegro”, u utorak, 14. februara 2017. godine sa početkom u 19 h.


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

12.01.2018 Rektorat

Dobra saradnja Univerziteta Crne Gore i Ministarstva kulture

DETALJNIJE

17.01.2018 Rektorat

Prof. dr Božu Mihailoviću uručena nagrada Oktoih

DETALJNIJE

17.01.2018 Rektorat
Otvoren konkurs za 16. generaciju polaznika Škole retorike. >>>

10.01.2018 Rektorat

Konkurs za učešće u studentskoj ljetnjoj školi CERN-a 2018.

DETALJNIJE

28.12.2017 Rektorat

Na svečanoj sjednici Senata nagrađeni najbolji studenti i Institut za biologiju mora

DETALJNIJE

27.12.2017 Rektorat

Rektor prof. dr Danilo Nikolić razgovarao sa ministarkom nauke dr Sanjom Damjanović

DETALJNIJE

22.12.2017 Rektorat

Igoru Pajoviću i Martinu Ćalasanu uručene nagrade za naučna dostignuća u 2017.

DETALJNIJE

21.12.2017 Rektorat

Poziv studentima za učešće na 10. takmičenju "Nelson Mandela World Human Rights Moot Court Competition"

DETALJNIJE

20.12.2017 Rektorat

Razgovarano o saradnji sa Univerzitetom u Ukrajini

DETALJNIJE

20.12.2017 Rektorat

Uspjeh košarkaša na međunarodnom turniru pozdravili Rektor i Predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore

DETALJNIJE