13.10.2017

Priprema UCG za predsjedavanje UNIADRION asocijacijom u Bolonji   


Delegacija Univerziteta Crne Gore učestvovala je na dnodnevom sastanku UNIADRION asocijacije univerziteta Jadransko-jonske regije, na Univerzitetu Bolonja. Predloge projekata i aktivnosti u okviru UNIADRIONA su, na tehničkm dijelu sastanka, predstavili predstavnici šest tematskih grupa: Plavi rast, Socijalni izazovi, Saradnja i povezivanje regiona, Održivi turizam, Analiza ekonomske politike i Zaštita životne sredine.

Na panel diskusiji sa potencijalnim donatorima i finansijerima projektnih ideja konstatovana je važnost još boljeg povezivanja univerziteta, kao ključnog generatora  naučnika, profesora i naravno studenata, koji mogu zajedno iznijeti aktivnosti u ovim zahtjevnim i važnim oblastima za region.  Diskusija je rezultirala pozitivnim sugestijama i predlagača ideja, i potencijalnih donatora i finansijera, među kojima su bili ADRION, Forum gradova Jadransko-jonske regije, Evropska Komisija, Forum privrednih komora Jadransko-jonske regije.

 Upravni odbor UNIADRION-a je diskutovao i odlučivao o projektnim aktivnostima, budžetu za narednu godinu i pripremama za predsjedavanje UNIADRION asocijacijom od strane Univerziteta Crne Gore. Sve ove aktivnosti, doprinose boljoj pripremi Univerziteta Crne Gore za preuzimanje liderstva u UNIADRION asocijiaciji 2018. godine, kada se očekuje potpuna posvećenost svih naučnih i edukativnih kapaciteta UCG u ovom važnom procesu.

Delegaciju Univerziteta Crne Gore, činili su dekanica Fakulteta za hotelijerstvo i turizam prof. dr Đurđica Perovic,  dr Senka Šekularac-Ivošević, sa Pomorskog fakulteta, i dr Aleksandar Joksimović,  sa Instituta za biologiju mora, koji je i koordinator tematske radne grupe Plavi rast.

***

UniAdrion je mreža univerziteta, nastala u okviru Jadransko-jonske inicijative 2000. godine, s ciljem stvaranja trajne veze između univerziteta i istraživačkih centara Jadransko-jonske regije. Više o UNIADRION mreži i njenim članovima na linku:  http://www.uniadrion.net

 


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

23.03.2018 Rektorat

Rektor Nikolić i predsjednik Bjelica posjetili antroploško testiranje

DETALJNIJE

21.03.2018 Rektorat

Saradnja sa američkim univerzitetima ima tradiciju dužu od pola vijeka

DETALJNIJE

22.03.2018 Rektorat

Kampanja UCG: Dodaj me na Facebook-u i Twitter-u

DETALJNIJE

21.03.2018 Rektorat

Odložena radionica sa predstavnicima Evropske svemirske agencije

DETALJNIJE

21.03.2018 Rektorat

Održan seminar o sprečavanju plagijata i etičkim standardima

DETALJNIJE

20.03.2018 Rektorat

Međunarodna iskustva o jačanju akademskog integriteta

DETALJNIJE

19.03.2018 Rektorat

Konkurs za objavljivanje univerzitetskih publikacija

DETALJNIJE

15.03.2018 Rektorat

Foto konkurs „Naša kulturna baština  – evropsko nasljeđe“

DETALJNIJE

15.03.2018 Rektorat

Izbor dva dekana i direktora na Univerzitetu Crne Gore

DETALJNIJE

15.03.2018 Rektorat

Societe Generale banka Montenegro podržala najbolje studente

DETALJNIJE