13.10.2017

Priprema UCG za predsjedavanje UNIADRION asocijacijom u Bolonji   


Delegacija Univerziteta Crne Gore učestvovala je na dnodnevom sastanku UNIADRION asocijacije univerziteta Jadransko-jonske regije, na Univerzitetu Bolonja. Predloge projekata i aktivnosti u okviru UNIADRIONA su, na tehničkm dijelu sastanka, predstavili predstavnici šest tematskih grupa: Plavi rast, Socijalni izazovi, Saradnja i povezivanje regiona, Održivi turizam, Analiza ekonomske politike i Zaštita životne sredine.

Na panel diskusiji sa potencijalnim donatorima i finansijerima projektnih ideja konstatovana je važnost još boljeg povezivanja univerziteta, kao ključnog generatora  naučnika, profesora i naravno studenata, koji mogu zajedno iznijeti aktivnosti u ovim zahtjevnim i važnim oblastima za region.  Diskusija je rezultirala pozitivnim sugestijama i predlagača ideja, i potencijalnih donatora i finansijera, među kojima su bili ADRION, Forum gradova Jadransko-jonske regije, Evropska Komisija, Forum privrednih komora Jadransko-jonske regije.

 Upravni odbor UNIADRION-a je diskutovao i odlučivao o projektnim aktivnostima, budžetu za narednu godinu i pripremama za predsjedavanje UNIADRION asocijacijom od strane Univerziteta Crne Gore. Sve ove aktivnosti, doprinose boljoj pripremi Univerziteta Crne Gore za preuzimanje liderstva u UNIADRION asocijiaciji 2018. godine, kada se očekuje potpuna posvećenost svih naučnih i edukativnih kapaciteta UCG u ovom važnom procesu.

Delegaciju Univerziteta Crne Gore, činili su dekanica Fakulteta za hotelijerstvo i turizam prof. dr Đurđica Perovic,  dr Senka Šekularac-Ivošević, sa Pomorskog fakulteta, i dr Aleksandar Joksimović,  sa Instituta za biologiju mora, koji je i koordinator tematske radne grupe Plavi rast.

***

UniAdrion je mreža univerziteta, nastala u okviru Jadransko-jonske inicijative 2000. godine, s ciljem stvaranja trajne veze između univerziteta i istraživačkih centara Jadransko-jonske regije. Više o UNIADRION mreži i njenim članovima na linku:  http://www.uniadrion.net

 


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

24.05.2018 Rektorat

Crnogorska delegacija na ministarskoj konferenciji o visokom obrazovanju u Parizu

DETALJNIJE

24.05.2018 Rektorat

UCG preuzima predsjedavanje UNIADRION asocijacijom univerziteta 1. juna

DETALJNIJE

24.04.2018 Rektorat

Informator 2018/19. za buduće studente

DETALJNIJE

15.05.2018 Rektorat

Primjena prava intelektualne svojine značajna za poboljšanje investicionog ambijenta

DETALJNIJE

15.05.2018 Rektorat

Dvije sajamske nagrade za  Univerzitet Crne Gore

DETALJNIJE

14.05.2018 Rektorat

Dnevnik putovanja školskog broda "Jadran"

DETALJNIJE

11.05.2018 Rektorat

Upravni odbor UCG predložio upis za 3501 brucoša

DETALJNIJE

10.05.2018 Rektorat

Izazovi uspostavljanja prvog Naučno-tehnološkog parka u Crnoj Gori: Šansa za povezivanje nauke i biznisa

DETALJNIJE

09.05.2018 Rektorat

Predstavnici UCG na međunarodnoj konferenciji o plagijarizmu

DETALJNIJE

08.05.2018 Rektorat

Rektor i predsjednik Upravnog odbora posjetili Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja

DETALJNIJE