27.04.2018

Seminar: ,,Postupanje u slučaju neakademskog ponašanja studenata,,


Centar za studije i kontrolu kvaliteta Univerziteta Crne Gore u saradnji sa Savjetom Evrope organizuje seminar pod nazivom  ͈"Postupanje u slučaju neakademskog ponašanja studenata",  7. maja, u 13.00 sati, u Plavoj sali Rektorata čija su ciljna grupa doktorandi i magistrandi Univerziteta Crne Gore.

Jedan od predavača na seminaru, čiji je cilj jačanje akademskog integriteta,  eskpert je u oblasti visokog obrazovanja i  viši konsultant Škotskog kvalifikacionog tijela Klemen Miklavič, koji će održati predavanje na temu "Izazovi i mogućnosti u rješavanju neetičkog ponašanja studenata". Drugi predavač, Thomas Lancaster, govoriće na temu "Sprečavanje plagijata i razvijanje kulture akademske čestitosti među studentskom populacijom".

Miklavič ima dugogodišnje iskustvo kao konsultant na polju tema vezanih za reformu visokog obrazovanja. U posljednje tri godine angažovan je za pružanje tehničke ekspertize za razvoj Nacionalnog kvalifikacijskog okvira u Kraljevini Saudijskoj Arabiji i kao konsultant u Škotskoj kvalifikacionoj agenciji. Radio je i za Savjet Evrope, pružajući ekspertsku podršku za razvoj politika za visoko obrazovanje i istraživanje.  Učesnik je brojnih EU projekata u oblasti visokog obrazovanja.

Dr Thomas Lancaster je prodekan za kompjuterske i digitalne tehnologije na Univerzitetu Staffordshire u Ujedinjenom Kraljevstvu. Riječ je o međunarodnom stručnjaku na temu plagijarizma i akademskog integriteta koji redovno obučava i istupa u medijima na ove teme. Dr. Lancaster je završio doktorske studije 2003. godine na kojima se bavio metodama upotrebe kompjuterskog softvera kako bi se otkrili plagijati i od tada se bavi istraživanjima na teme studentskog prevarnog ponašanja na ispitima. Dr Lancaster se odnedavno pridružio međunarodnom timu na projektu „Politike zemalja Jugoistočne Evrope o akademskom integritetu“(SEEPPAI).


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

18.05.2018 Prirodno-matematički fakultet

Javni poziv Ministarstva nauke za doktorska istraživanja

DETALJNIJE

15.05.2018 Prirodno-matematički fakultet

Terenska nastava studenata Biologije

DETALJNIJE

04.05.2018 Prirodno-matematički fakultet

Počinje Olimpijada znanja 2018.

DETALJNIJE

24.04.2018 Prirodno-matematički fakultet
Neradni dani. >>>

20.04.2018 Prirodno-matematički fakultet
,,DAN OTVORENIH VRATA". >>>

05.04.2018 Prirodno-matematički fakultet

Delegacija EMBL i EMBO predstavila programe za istraživače i studente iz Crne Gore

DETALJNIJE

25.03.2018 Prirodno-matematički fakultet

Olimpijada znanja 2018.

DETALJNIJE

12.03.2018 Prirodno-matematički fakultet

K o n k u r s za sufinansiranje naučne i tehnološke saradnje između Crne Gore i Italije za period 2019/2020

DETALJNIJE

14.02.2018 Prirodno-matematički fakultet

Potpisan Memorandum o razumijevanju i saradnji sa Crnogorskim Telekomom

DETALJNIJE

13.02.2018 Prirodno-matematički fakultet
Ljetnja skola o klimatskim inovacijama i preduzetnistvu. >>>