Konkurs za upis na postdiplomske magistarske studije




Konkurs za upis na postdiplomske magistarske studije

Na osnovu člana 4 Odluke Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore broj 02-464/12 od 22.09.2017..godine i člana 13 stav 1 Pravila studiranja na postdiplomskim studijama Univerziteta Crne Gore

 

Univerzitet Crne Gore

Prirodno-matematički fakultet

 

r a s p i s u j e

 

K O N K U R S

ZA UPIS NA AKADEMSKE POSTDIPLOMSKE MAGISTARSKE STUDIJE

 

Prirodno-matematički fakultet Univerziteta Crne Gore vrši upis na akademske postdiplomske magistarske studijske programe u studijskoj 2017/18. godini:

 

  • Matematika - 10 studenata
  • Matematika i računarske nauke - 10 studenata
  • Računarske nauke - 20 studenata
  • Fizika - 10 studenata
  • Biologija-ekologija - 10 studenata
  • Nastava biologije - 10 studenata
  • Zaštita životne sredine - 10 studenata
  • Eksperimentalna biologija i biotehnologija - 10 studenata

 

Studije su samofinansirajuće, traju dva semestra, vrijede 60 ECTS kredita i daju pravo na sticanje diplome magistra nauka.

Visina školarine na magistarskim studijama iznosi 750,00 eura po semestru.

Pravo upisa imaju kandidati sa završenim osnovnim akademskim studijama obima 240 ECTS kredita ili specijalističkim akademskim studijama prirodno-matematičkih ili srodnih nauka.

Uz prijavu kandidat podnosi diplome o završenim akademskim osnovnim odnosno specijalističkim studijama odnosno diplomu o završenim osnovnim studijama obima 240 ECTS kredita i uvjerenja o položenim ispitima, uz dokaz o aktivnom znanju jednog svjetskog jezika.

Izuzetno, ukoliko je kandidat lice sa invaliditetom sprovodi se princip afirmativne akcije.

Stranac ima pravo upisa na studijske pograme u Crnoj Gori pod jednakim uslovima kao i crnogorski državljanin, u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju i Statutom Univerziteta, uz prethodno nostrifikovanje inostranih isprava koje vrši odgovarajuća ustanova visokog obrazovanja u kojoj se želi nastaviti obrazovanje.

Informacije se mogu dobiti u dekanatu Prirodno-matematičkog fakulteta, na telefon 020/245 204 i na sajtu www.pmf.ucg.ac.me.

Prijave na Konkurs sa potrebnom dokumentacijom podnose se u roku od 7 (sedam) dana od dana objavljivanja Konkursa.u dnevnim novinama. Konkurs 'e biti objavljen u dnevnim novinama "Vijest" 29.09.2017.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.