Direktorica Centra za kvalitet na sastanku u Strazburu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Direktorica Centra za studije i kontrolu kvaliteta Univerziteta Crne Gore dr Sanja Peković učestvovala je na drugom plenarnom sastanku Platforme Savjeta Evrope o etici, transparentnosti i integritetu u obrazovanju (ETINED) u Strazburu.

„Sastanak je bio prilika da čujemo različita iskustva zemalja povodom glavnih tema kao što su  razvoj i promocija etičkog kodeksa, jačanje integriteta, borba protiv korupcije i plagijarizma u obrazovanju. Kao jedan od posebno važnih aspekata akademskog integriteta, na sastanku u  Strazburu istaknuta je uloga tijela za osiguranje kvaliteta“, kazala je Peković.

Sastanku u Strazburu prisustvovale su direktorica Direktorata za visoko obrazovanje u Ministarstvu prosvjete Mubera Kurpejović i načelnica Direkcije za visoko obrazovanje Biljana Mišović. U pogledu jasnijih odredbi u vezi sa plagiranjem i važnim elemtima primjene etičkog kodeksa akademske zajednice, Ministarstvo prosvjete priprema Zakon o akademskom integritetu, a uskoro će početi sa radom i Agencija za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja.  

Foto: Ministarstvo prosvjete



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.