Pretraga partnera H2020 - Research Participant Portal




Pretraga partnera H2020 - Research Participant Portal

Evropska komisija je na svom “open science” portalu (Research Participant Portal - RPP) unaprijedila još jednu funkciju od izuzetne koristi svim aktuelnim i potencijalnim učesnicima u programu Horizont 2020. Radi se o funkciji pretraživanja partnera za naučnu saradnju (Partner Search), koja je od početka ove godine prebačena s portala CORDIS na jedinstveni i sveobuhvatni Research Participant Portal. 

Posebno interesantna novina jeste što su pretrage partnera od sada povezane sa konkretnom otvorenom temom, što možete pogledati ovdje . Na taj način ostvaruje se značajno olakšana i fokusirana pretraga velikog broja partnera, koji su se ranije oglašavali na desetinama različitih portala. 

Profil i poziv za partnerstvo za jednu organizaciju može da kreira LEAR te organizacije, sa svog naloga na RPP. Detaljno uputstvo se nalazi ovdje (za aktivaciju linka potrebno je da se ulogujete). Kako biste saznali ko je odgovorna osoba – LEAR u vašoj organizaciji, obratite se rukovodstvu jer je ova osoba zvanično imenovana za obavljanje funkcije održavanja podataka na portalu Evropske komisije. 

Primjer cjelovitog onlajn profila organizacije na RPP. 

Ministarstvo nauke



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.