Stipendije za postdiplomske studije za državljane zemalja Zapadnog Balkana u Republici Sloveniji




Stipendije za postdiplomske studije za državljane zemalja Zapadnog Balkana u Republici Sloveniji

Stipendije su namjenjene državljanima zemalja Zapadnog Balkana za postdiplomske (magistarske ili doktorske) studije iz oblasti nauke, tehnologije i medicine u Republici Sloveniji.

Rok za prijavu je 5. oktobar 2018. godine.

Rok za prikupljanje prijava počinje danom objavljivanja poziva na internet stranici Fonda za javno stipendiranje, razvoj, invalidnost i održavanje Republike Slovenije, i traje do posljednjeg dana za podnošenje prijava koji je petak 5. oktobar 2018. godine.

Iznos raspoloživih sredstava je: 600.000,00 EUR.

Visina stipendije:

Stipendija se dodjejuje za:

  • Školarinu u visini strane školarine ali ne više od 3.000 EUR za svaku akademsku godinu i/ili
  • Troškovi života od 8.400 EUR godišnje

Način podnošenje prijava:

Aplikacioni formular zajedno sa drugom relevantnom dokumentacijom dostavlja se Fondu za javno stipendiranje, razvoj, invalidnost i održavanje Republike Slovenije, Dunajska 20, 1000 Ljubljana, sa naznačenim natpisom „za 245. javni poziv“.

 

Predviđena procedura:

Podnosioci zahtjeva se obavještavaju o ishodu javnog poziva. Stipendisti potom potpisuju ugovor o stipendiranju. Nosilac stipendije mora redovno napredovati na višu godinu i uspješno završiti studije u predviđenom roku.

 

Zastupanje:

Stipendista koji boravi u inostranstvu tokom trajanja stipendije mora ovlastiti lice sa previbalištem u Republici Sloveniji da ga zastupa.

 

Tekst konkursa možete pogledati ovdje:

 

Više informacija možete preuzeti na sljedećem linku: http://www.sklad-kadri.si/si/razpisi-in-objave/razpis/n/stipendije-za-podiplomski-studij-drzavljanov-drzav-zahodnega-balkana-v-sloveniji-za-leto-2018-2/

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.