Prezentacija benefita članstva u Asocijaciji frankofonih univerziteta 10. aprila




Asocijacija frankofonih univerziteta (AUF),  čiji član je i Univerzitet Crne Gore, održaće prezentaciju o Asocijaciji i benefitima članstva 10. aprila u 11.00 sati, u zgradi Rektorata Univerziteta Crne Gore.  

Na prezentaciji će govoriti Elona Toro, rukovodilac Asocijacije za Centralnu i Istočnu Evropu.  AUF je operativno tijelo međunarodne organizacije frankofonije. Čine je 854 članice iz 111 zemalja svijeta - Evrope, Amerike, Azije i Afrike.

Univerzitet Crne Gore je pridruženi član AUF-a od decembra 2016. godine i pripada regionalnoj kancelariji Centralne i Istočne Evropa, čije je sjedište u Bukureštu, u Rumuniji.

Skupština AUF-a održava se svake četvrte godine, a okuplja rektore, predsjednike, direktore i dekane koji na skupu definišu pravce djelovanja i politiku Agencije.

Aktivnosti AUF- a su usmjerene na finansijsku podršku članovima kroz grantove, podršku istraživanju i kvalitetu upravljanja, poboljšanju zapošljivosti i profesionalne integraciju, kao i na uvezivanje univerziteta i privrede, društveni i kulturni razvoj društava.

 

Prezentacija će biti na francuskom jeziku.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.