Konkurs za ideje projekta Ecapital Culture otvoren do 31. jula




Konkurs  za ideje projekta Ecapital Culture otvoren do 31. jula

Konkurs za ideje 2018. za projekt Ecapital Culture - Adriatic Start-up School otvoren je od 28. maja do 31. jula 2018. godine.

Ecapital Culture - Adriatic Start Up škola je usmjerena na mlade ljude iz zemalja jadransko-jonske makro regije (Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Grčka, Italija, Crna Gora, Srbija, Slovenija), motivisane da rade posao usmjeren na jačanje kulturne baštine ove regije.

Glavna svrha projekta je ekonomki razvoj kulturnog turizma, kroz kreativnost i talent mladih budućih poduzetnika. Kulturna baština jadranske makro regije pruža mogućnost razvijanja inovativnog pokretanja koji može privući kulturni turizam od posebnog interesa i ekonomske vrijednosti.

Prva izdanja, provedena u 2015. i 2016. godini, postigla su uspjeh i međunarodnu važnost, uključivši više od 60 mladih učesnika iz Makro Regije koji su razvili svoju poslovnu ideju kroz provedbu vlastitog poslovnog plana.

Ovo treće izdanje projekta promoviše i finansira Fondacija Marche, Trgovačka komora Ancona, Politecnica delle Marche, Grad Ancona i Marche, a upućuje se mladim budućim preduzetnicima iz različitih država makro regije (specifični Poziv je posvećen mladima iz regije Marche u Italiji), koji će imati priliku pohađati školu i biti besplatni domaćin u Anconi 2 mjeseca zahvaljujući stipendijama koje nudi Fondazione Marche.

U prilogu je Pravilnik o pozivu za davanje mišljenja 2018, kako za ljude iz zemalja makro regije tako i za one iz regije Marche u Italiji, kao i poster projekta.

Škola Mole Vanvitelliana (Ancona - Italija) započeće rad 1. oktobra i završiti 30. novembra 2018. godine.

 

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati startupschool.ecapital.it.

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.