Predstavnici UCG posjetili poljski Univerzitet Opole




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Predstavnici Univerziteta Crne Gore PR menadžer UCG Vesna Vukadinović i sekretar Fakulteta političkih nauka Sekule Raičević, učestvovali su u petodnevnoj obuci na  Univerzitetu Opole, u okviru Erasmus + programa, krajem jula.

Univerzitet Opole je jedan od 19 državnih univerziteta u Poljskoj. Mada relativno mlad univerzitet, osnovan 1994, ima dugu istoriju s obzirom na to da je prositekao iz dva pedagoška fakulteta. Danas se sastoji od osam fakulteta i drugih jedinica. 

Smješten je u istoimenom gradu na jugu Poljske, istorijske prestonice donje Šleske. To je  oblast koja se nalazi na tromeđi Poljske, Češke i Slovačke.

Predstavnici Univerziteta Crne Gore su se tokom boravka upoznali sa obrazovnim sistemom Univerziteta u Opoli. Univerzitet se stalno širi i razvija, a za crnogorske studente otvara mogućnosti kroz Erasmus + program ili Euroa Masters program.

U PR centru Univerziteta u Opoli razmijenili su iskustva na polju komunikacija sa studentima, profesorima, akademskim osobljem i širokom javnošću. Univerzitet Opole, kao i crnogorski, koristi iste kanale za komunikaciju: sajt, Twitter, FImageacebook, YouTube, s tim što od ove godine imaju posebno pojačanje među zaposlenima na polju samost

Imagealne produkcije promotivnih video materijala.

Pod nadležnoću poljskog Univerziteta je i studentski radio Signal, u kojem su Raičević i Vukadinović gostovali. Oni su predstavili poljskim studentima Univerzitet Crne Gore i prednosti iskustva studiranja u drugoj zemlji, u okviru Erasmus+ programa.

Novinari ovog radija su studenti Univerziteta koji se svake godine regrutuju i obučavaju. Radijski program pokriva različite oblasti, a studenti-novinari se bave i organizacijom muzičkog takmičenja koji privlače grupe iz cijele Poljske. „Tad to bude pravi spektakl i doživljaj za studente“, navode novinari ovog radija.   

Tokom posjete, na Univerzitetu Opole je istovremeno organizovana nedjelja škole jezika za studente iz Kine. Sa kineskim studentima, predstavnici UCG su se upoznali sa kulturom i istorijom Poljske kroz posjetu etno-muzejima.   



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.