Sa predstavnicima Pekinškog tehnološkog instituta razgovarano o mogućnostima saradnje




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Prorektorica Univerziteta Crne Gore prof. Irena Orović razgovarala je danas sa predstavnicima Pekinškog tehnološkog instituta  koji su posjetili Univerzitet Crne Gore sa ciljem razmatranja mogućnosti uspostavljanja saradnje u oblasti razmjene studenata i profesora, kao i rada na zajedničkim projektima.

U Delegaciji Pekinškog univerziteta bili su Wang Zhanjun, direktor Centra za postdiplomske studije, Ying Wang, direktor Kancelarije za međunarodne studente, Zong Xin iz Kancelarije za međunarodne studente i Xiao Wnying prodekanom doktorske škole.

Oni su do sasa posjetili Hrvatsku, Bosnu i Crnu Goru, a Univerzitet Crne Gore je prva institucija iz Crne Gore sa kojom uspostavljaju saradnju.

Na sastanku je najavljeno potpisivanje Memoranduma o razumijevanju koji će otvoriti mogućnost da studenti Univerziteta Crne Gore idu na razmjenu na Pekinški tehnološki institut, kao i mogućnost da svršeni studenti UCG dobiju stipendije za magistarske i doktorske studije u Kini.

Razmjena nastavnog osoblja bila je takođe tema sastanka. Pored stipendija za razmjenu, magistarske i doktorske studije Pekinškog institutu tehnologije, postoji mogućnost dobijanja stipendija za kratke ljetnje kurseve u trajanju od četiri nedjelje za izučavanje kineskog jezika i kulture.

Pekinški tehnološki institut osnovan je 1940. godine i ima nekoliko kampusa u Pekingu. U oblasti inženjerskih nauka svrstan je u 10 najboljih na svijetu. Univerzitet ima više od 293 partnera iz 73 zemlje, a godišnje primi oko 2400 međunarodnih studenata.

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.