03.10.2017

Održan Info dan o programima mobilnosti

 
 

Na Info danu o programima mobilnosti na Univerzitetu Crne Gore predstavljeni su danas aktuelni programi razmjene: Erasmus +, Ceepus i Mevlana program koji finansira Vlada Turske i stipendije koje se ostvaruju na osnovu međudržavnih bilateralnih sporazuma. 

Isidora Lakić, iz Centra za međunarodnu saradnju i razvoj karijere Univerziteta Crne Gore, koji je organizovao Info dan o programima mobilnosti, navela je da svi zainteresovani mogu pratiti konkurse Erasmus+ programa mobilnosti na zvaničnom sajtu Univerziteta.

Neki od konkursa za naredni semestar su već objavljeni na sajtu Univerziteta Crne Gore, odnosno, stranici Centra za međunarodnu saradnju i razvoj karijere, dok će se svi ostali objavljivati u narednom periodu, objasnila je Isidora. Takođe, bilo je riječi o samoj proceduri prijave, kao i tome koja su to dokumenta i uslovi potrebni za istu.  Za sva dodatna pitanja studenata, kancelarija Centra za međunarodnu saradnju je otvorena, od ponedjeljka do četvrtka, od 14 do 16 sati ili putem mail adrese: irouom@ac.me 

Pored Erasmus+ stipendija, predstavljeni su i Mevlana program stipendiranja, koji finansira Vlada Republike Turske, kao i Ceepus stipendije, kojima koordinira Ministarstvo prosvjete. Bilo je riječi i o stipendijama koje se nude na osnovu među-državnih bilateralnih sporazuma (Stipendije stranih vlada), a kojima takođe koordinira Ministarstvo prosvjete.

Predstavnik Karijernog centra, Filip Petrović objasnio je da je Centar servis koji služi jačanju praktičnih vještina studenata i što boljeg pozicioniranja na tržištu. Pored savjetovanja o mobilnosti, Centar organizuje radionice, obuke i predavanja u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore na teme kao što su pisanje CV-ija ili predstavljanja poslodavcu. Sve informacije o aktivnostima Centra studenti mogu naći i na Facebook stranici Centra. 

Takođe, i prostorije Karijernog centra su otvorene studentima za svaki vid konsultacija od ponedjeljka do četvrtka od 13-15 časova ili putem mail adrese: karijernicentar@ac.me 


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

22.02.2018 Centar za međunarodnu saradnju

Konkurs za trogodišnje PhD grantove

DETALJNIJE

22.02.2018 Centar za međunarodnu saradnju

Stipendije Vlade Republike Turske

DETALJNIJE

22.02.2018 Centar za međunarodnu saradnju

Stipendije za dvogodišnji master na francuskom jeziku u Segedinu

DETALJNIJE

22.02.2018 Centar za međunarodnu saradnju

Pozdrav iz Slovenije

DETALJNIJE

21.02.2018 Centar za međunarodnu saradnju

Naši studenti na Fakultetu likovnih umjetnosti u Portugalu

DETALJNIJE

19.02.2018 Centar za međunarodnu saradnju

Stipendija i grant Krzysztof Skubiszewski fondacije

DETALJNIJE

19.02.2018 Centar za međunarodnu saradnju

Campbell Burns istraživačka stipendija

DETALJNIJE

16.02.2018 Centar za međunarodnu saradnju

Konkurs za Ondokuz Mayis Universitesi u okviru Mevlana programa razmjene

DETALJNIJE

15.02.2018 Centar za međunarodnu saradnju

Jedanaest ključnih preporuka za budućnost evropskih istraživanja

DETALJNIJE

15.02.2018 Centar za međunarodnu saradnju

Stipendije Bavarske za ljetnje kurseve njemačkog jezika

DETALJNIJE