Održan Info dan o programima mobilnosti




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na Info danu o programima mobilnosti na Univerzitetu Crne Gore predstavljeni su danas aktuelni programi razmjene: Erasmus +, Ceepus i Mevlana program koji finansira Vlada Turske i stipendije koje se ostvaruju na osnovu međudržavnih bilateralnih sporazuma. 

Isidora Lakić, iz Centra za međunarodnu saradnju i razvoj karijere Univerziteta Crne Gore, koji je organizovao Info dan o programima mobilnosti, navela je da svi zainteresovani mogu pratiti konkurse Erasmus+ programa mobilnosti na zvaničnom sajtu Univerziteta.

Neki od konkursa za naredni semestar su već objavljeni na sajtu Univerziteta Crne Gore, odnosno, stranici Centra za međunarodnu saradnju i razvoj karijere, dok će se svi ostali objavljivati u narednom periodu, objasnila je Isidora. Takođe, bilo je riječi o samoj proceduri prijave, kao i tome koja su to dokumenta i uslovi potrebni za istu.  Za sva dodatna pitanja studenata, kancelarija Centra za međunarodnu saradnju je otvorena, od ponedjeljka do četvrtka, od 14 do 16 sati ili putem mail adrese: irouom@ac.me 

Pored Erasmus+ stipendija, predstavljeni su i Mevlana program stipendiranja, koji finansira Vlada Republike Turske, kao i Ceepus stipendije, kojima koordinira Ministarstvo prosvjete. Bilo je riječi i o stipendijama koje se nude na osnovu među-državnih bilateralnih sporazuma (Stipendije stranih vlada), a kojima takođe koordinira Ministarstvo prosvjete.

Predstavnik Karijernog centra, Filip Petrović objasnio je da je Centar servis koji služi jačanju praktičnih vještina studenata i što boljeg pozicioniranja na tržištu. Pored savjetovanja o mobilnosti, Centar organizuje radionice, obuke i predavanja u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore na teme kao što su pisanje CV-ija ili predstavljanja poslodavcu. Sve informacije o aktivnostima Centra studenti mogu naći i na Facebook stranici Centra. 

Takođe, i prostorije Karijernog centra su otvorene studentima za svaki vid konsultacija od ponedjeljka do četvrtka od 13-15 časova ili putem mail adrese: karijernicentar@ac.me 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.