Organizovan izlet sa stranim studentima i bivšim Erasmus stipendistima




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Kancelarija za međunarodnu saradnju Univerziteta Crne Gore organizovala je  izlet za  studente na međunarodnoj razmjeni, koji borave od jednog semestra do cijele akademske godine na  različitim fakultetima Univerziteta Crne Gore u okviru programa mobilnosti čiji je partner naš Univerzitet.

Društvo su stranim studentima na izletu pravili crnogorski studenti, koji su u prethodnim akademskim godinama takođe koristili Erasmus+ program stipendiranja i boravili u više evropskih zemalja, te su, samim tim, bili i najbolji domaćini, s obzirom da su već prošli razna iskustva prilagođavanja, upoznavanja nove kulture, novih mjesta, novih ljudi...

Studenti su imali priliku da posjete prijestonicu Cetinje, odnosno, Muzej Kralja Nikole i Biljardu, gdje su, uz pomoć kustosa ova dva muzeja, saznali sve o značajnim događajima iz istorije Crne Gore i čuli priču o dinastiji Petrovića. Takođe, obišli su i Cetinjski manastir i Reljef Crne Gore.

Nakon Cetinja, putem preko Njeguša, posjetili su i Kotor. U obilasku Starog grada, upoznali su se sa istorijom Kotora, i posjetili, između ostalog, i crkvu Sv. Tripuna. Potom, van zidina Starog grada studenti su uživali u šetnji i kotorskom pejzažu.

Izlet sa stranim studentima jedan je od tradicionalnih događaja koji svakog semestra organizuje naša Kancelarija.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.